• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    EasyJet: Πτώση εσόδων κατά 88% στο τρίμηνο και συντήρηση δυνάμεων

    • Bloomberg
    easyJet

    Πηγή φωτογραφίας: commons.wikimedia


    Η EasyJet σημείωσε πτώση εσόδων κατά 88% κατά το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και δήλωσε ότι αναμένει να πετάξει μόνο στο 10% της χωρητικότητας της αυτή την περίοδο, λόγω της μειωμένης ζήτησης εν μέσω της πανδημίας.

    Ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη δεν προχώρησε σε εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους, επισημαίνοντας ότι εστιάζει στην συγκράτηση του κόστους και στη διατήρηση της ευελιξίας της προκειμένου να επωφεληθεί από την μελλοντική ανάκαμψη. Τα έσοδα μειώθηκαν στα 165 εκατ. στερλίνες (225 εκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, ανέφερε την Πέμπτη σε δήλωση.

    Η EasyJet προχώρησε σε μείωση θέσεων εργασίας, έκλεισε βάσεις και πήρε δάνεια προκειμένου να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.

    Επίσης, ανέβαλε την παραλαβή των αεροσκαφών της Airbus, μόλις παρουσίασε τις πρώτες ετήσιες απώλειες κατά την χρήση που έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020.

    Περίπου το 57% του στόλου της EasyJet με 338 αεροπλάνα, ήταν καθηλωμένο από τις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Cirium. Ο αερομεταφορέας δεσμεύτηκε να διατηρήσει τις κυριότερες συνδέσεις μεταξύ των βασικών πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου, παράλληλα με έναν μικρό αριθμό διεθνών αγορών.

    Αυτό το μήνα, η EasyJet δήλωσε ότι υπέγραψε μια πενταετή δανειακή διευκόλυνση ύψους 1,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,4 δισεκατομμύρια στερλίνες) που έχει αναλάβει μια κοινοπραξία τραπεζών και εν μέρει υποστηρίζεται από κρατικές εγγυήσεις.

    Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει αποπληρώσει ανακυκλούμενο δάνειο 500 εκατομμυρίων δολαρίων και βραχυπρόθεσμα δάνεια περίπου 540 εκατομμυρίων δολαρίων, απελευθερώνοντας αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν ως εγγύηση.

    EasyJet: Εξασφάλισε νέο δάνειο 1,87 δισ. δολαρίων

    Ryanair και Wizz Air: Περιορίζουν τα δικαιώματα ψήφου των μετόχων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Στ. Χατζηιωάννου (easyjet) στο mononews: «Να ξυπνήσουν οι μέτοχοι και να αναλάβουν δράση – Καθηλωμένο το 80% του στόλου»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ