• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Yποχωρεί η τιμή του πετρελαίου λόγω Ε.Ε και βύθισης των μετοχών

    • Bloomberg
    Πετρελαιοπηγή


    Στα 107 δολάρια υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις συζητήσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό της προμήθειας από τη Ρωσία αλλά και της βύθισης των μετοχών.

    Το West Texas Intermadate δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από πολλά μέτωπα, καθώς την ώρα που οι παγκόσμιες αγορές είναι στο στόχαστρο ζοφερών προβλέψεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειχνε έτοιμη να αποδυναμώσει το πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία και η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές σε μία κίνηση να καταδείξει την ζήτηση στον βασικό εισαγωγέα, την Κίνα.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έγγραφο του Bloomberg, θα καταργήσει την προτεινόμενη απαγόρευση στα ευρωπαϊκά πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες, αλλά θα προχωρήσει στην απαγόρευση ασφάλισης αυτών των αποστολών.

    Η Ρωσία,  δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει η παραγωγή του πετρελαίου της να αυξηθεί τον Μάιο, με τους αγοραστές της διευρύνονται, συμπεριλαμβανομένης και της Ασίας.

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι ηγέτες της G-7 χωρών δεσμεύτηκαν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές από τη Ρωσία ως απάντηση για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Η πλειοψηφία των κρατών όμως έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για ομαλή αλλαγή, με περιορισμένη τη δυνατότητα αλλαγών εντός του τρέχοντος έτους.

    Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη προχωρήσει σε απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικών καυσίμων ως απάντηση στην ρωσική εισβολή, ενώ και οι αποφάσεις της G-7 θα εντείνουν την πίεση στη Ρωσία.

    Οι αγορές έχουν αναστατωθεί από την επιθετική πορεία της αύξησης των επιτοκίων από τη FED αλλά και της αστάθειας στις συναλλαγές του αργού πετρελαίου.

    Παρά την απειλή που αισθάνονται οι αγορές, οι τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν το αργό πετρέλαιο σε σταθεροποίηση, δήλωσε ο δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank A/S.

    Το ξέσπασμα της επιδημίας του Covid-19 στην Κίνα καθώς και οι αυξήσεις των επιτοκίων δείχνουν να περιορίζουν  τις συνεχείς ανησυχίες για τον εφοδιασμό από τη Ρωσία, πρόσθεσε.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Πού στρέφονται οι διψασμένοι για κέρδη επενδυτές

    Τoyota: Επενδύσεις 624 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ανταλλακτικών ηλεκτρικών οχημάτων



    ΣΧΟΛΙΑ