• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ξεχάστε το μανικιούρ: Τέλεια νύχια σε δύο λεπτά!

    • Bloomberg


    Όσες αναζητούν το τέλειο μανικιούρ γνωρίζουν ότι η Ιαπωνία είναι το καλύτερο μέρος για να βρουν ταλαντούχους καλλιτέχνες νυχιών. Ωστόσο, ένας νέος ψηφιακός εκτυπωτής υπόσχεται να σας απαλλάξει από την ταλαιπωρία του μανικιούρ, αναφέρει το Bloomberg.

    Το PriNail, ένα μηχάνημα εκτύπωσης σε νύχια, κόστους 55.000 γιεν (500 δολαρίων)  που διατίθεται στην αγορά, μπορεί να διακοσμήσει 10 νύχια σε λιγότερο από δύο λεπτά. Κατασκευάζεται από την Koizumi Seiki Crop., μία ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει πιστολάκια μαλλιών, τοστιέρες και άλλες οικιακές συσκευές.

    “Το μηχάνημα είναι χρήσιμο για όσους δεν έχουν τις δεξιότητες αλλά και το χρόνο να ζωγραφίσουν τα νύχια τους στο σπίτι, αλλά τους αρέσει η τέχνη των νυχιών και θέλουν να το δοκιμάσουν μόνοι τους”, δήλωσε ο Fuminori Hirano, εκπρόσωπος της Koizumi Seiki, με έδρα το Τόκιο.

    Όπως μια σκηνή από την ταινία Blade Runner, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα εκ των άνω των 300 σχεδίων που περιλαμβάνει το μηχάνημα ή να χρησιμοποιήσουν μια εικόνα -του κατοικίδιου τους ή μίας διασημότητας, για παράδειγμα.

    Αν και θα χρειαστεί να περάσετε στα νύχια μία χρωματιστή βάση και ένα στερεωτικό, η διαδικασία διαρκεί μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ανά νύχι. Είναι τόσο αθόρυβο που είναι δύσκολο να καταλάβει ο χρήστης πότε ολοκληρώνεται η εκτύπωση. Το τελευταίο βήμα είναι ένα πέρασμα με προστατευτικό (top coat), το οποίο και πάλι, οι χρήστες εφαρμόζουν μόνοι τους.

     

    Δεδομένης της υψηλής τιμής του, το μηχάνημα συμφέρει οικονομικά κυρίως τα εξειδικευμένα σαλόνια ομορφιάς και λιγότερο τους απλούς καταναλωτές. Η Rie Nofuji, η οποία διαχειρίζεται το δικό της κατάστημα μανικιούρ στην Οσάκα, δήλωσε ότι το PriNail είναι καλύτερο από το ανθρώπινο χέρι για τη δημιουργία σχεδίων με λεπτομέρειες. “Είναι επίσης ωραίο να έχεις τη δυνατότητα εκτυπώσεων φωτογραφιών, ενώ κάνει πολύ καλή δουλειά και στη ζωγραφική συγκεκριμένων μοτίβων, όπως είναι οι ρίγες.”

    Αν και δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία πωλήσεων για το Prinail, το οποίο άρχισε να διατίθεται στα καταστήματα την 1η Δεκεμβρίου 2018, ο Hirano αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 2.000 εγκαταστάσεις της σχετικής εφαρμογής με τις οδηγίες του gadget.

    Ο Sharon Kwek, αναλυτής της Mintel στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας εκτυπωτής νυχιών έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία: «Στη συγκεκριμένη χώρα η τέχνη των νυχιών είναι διαδεδομένη και πολύ δημοφιλής για τους ντόπιους.”

     



    ΣΧΟΛΙΑ