• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βουτιά 11% σημείωσε το Bitcoin

    • Bloomberg


    Βουτιά άνω του 11% έκανε το Bitcoin, συμπαρασύροντας στην πτώση και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα. Το μεγαλύτερο σε όγκο και αξία ψηφιακό νόμισμα συνεχίζει μία έντονα πτωτική πορεία για τον Δεκέμβριο, την πρώτη μέρα του οποίου είχε σημειώσει πτώση 8%.

    Σημερινή αιτία της πτώσης θεωρείται η καθυστέρηση από πλευράς της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) να λάβει οριστική απόφαση για την έγκριση του πρώτου Bitcoin ETF με ticker XBTF από τον επενδυτικό οίκο VanEck. Με σχετική ανακοίνωσή της η SEC μετέφερε την ημερομηνία απόφασής της στις 27 Φεβρουαρίου 2019, αντί για τον Δεκέμβριο του 2018, όπως ήταν προγραμματισμένο.

    “Το κλίμα στην αγορά είναι πραγματικά κακό, οποιαδήποτε αρνητική είδηση έχει ένα εκθετικό αποτέλεσμα”, δήλωσε στο Bloomberg ο Timothy Tam, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CoinFi, εταιρείας αναλύσεων για τα κρυπτονομίσματα.

    Βασικό εμπόδιο στη διατήρηση της προθεσμίας αποτελεί η απουσία επαρκούς θεσμικού πλαισίου καθώς και η συνεχιζόμενη ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια των επενδυτών και τις κανονιστικές ρυθμίσεις.

    H τιμή του Bitcoin (3.369,27$) έχει σημειώσει πτώση ανώτερη του 80% σε σχέση με τα υψηλά του Δεκεμβρίου του 2017 (19.783,06$), ενώ, στο σύνολό τους, τα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει περίπου 730 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή τους, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.com.



    ΣΧΟΛΙΑ