• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ether: Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Bitcoin αποκτά προβάδισμα στα κέρδη

    • Bloomberg


    Τα πρόσφατα σκαμπανεβάσματα του Bitcoin έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε άλλα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Ether, το οποίο έχει ξεπεράσει φέτος σε απόδοση τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου συσσωρεύτηκε πέριξ των 36.000 δολαρίων την Τρίτη, για πέμπτη ημέρα, μετά από τις μεγάλες διακυμάνσεις που σημείωσε νωρίτερα τον Ιανουάριο. Η ηρεμία των τελευταίων ημερών, μπορεί να οδηγήσει τους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων στο κυνήγι των αποδόσεων που προσφέρουν άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ether, το οποίο από τις αρχές του 2021 σημειώνει άνοδο περίπου 80% έναντι κερδών 26% του Bitcoin.

    «Το Bitcoin κινείται σε περιορισμένο εύρος τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που δίνει χρόνο για την μετακύλιση των κεφαλαίων» σε άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Luno στη Σιγκαπούρη.

    Τα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που πυροδότησαν το ανοδικό ράλι του Bitcoin μέχρι τα 42.000 δολάρια στις 8 Ιανουρίου, πριν ξεκινήσει η πτώση, παραμένουν αναπάντητα.

    Bitcoin's largest cryptocurrency rival, Ether, is outperforming so far this year

    Η παροχή κινήτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας παραμένει θετική για το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Seamus Donoghue, αντιπρόεδρο πωλήσεων και ανάπτυξης επιχειρήσεων στον πάροχο ψηφιακών υποδομών, Metaco.

    Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. δήλωσαν ότι τα 40.000 δολάρια αποτελούν επίπεδο κλειδί για την μελλοντική πορεία του Bitcoin, επισημαίνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω πτώσης του νομίσματος, εκτός και αν διασπάσει σύντομα αυτά τα επίπεδα. Το ψηφιακό νόμισμα έχει υποχωρήσει περίπου κατά 13% από το ρεκόρ της 8ης Ιανουαρίου, εξέλιξη που αυξάνει το ενδεχόμενο της εξόδου των κερδοσκόπων επενδυτών από αυτό.

    Το Ethereum blockchain είναι δημοφιλές στις λεγόμενες Decentralized Finance (DeFi) -αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές εφαρμογές- και σύμφωνα με τους αναλυτές αυτή η νέα τάση έχει βοηθήσει το Ether. 

    To ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 9,1% την Τρίτη και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στο Τόκυο στα 1.330 δολάρια. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto σημείωνε άνοδο κατά 10% περίπου.

    Bitcoin: Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της JPMorgan και το κρίσιμο όριο των 40.000 δολαρίων

    Convoy Investments για Bitcoin-Tesla: Είναι και τα δύο «φούσκες»;

    GoldSwitzerland: Στροφή σε Bitcoin και χρυσό – Oι αγορές είναι Frankenstein

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ