• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    UBS: Εκτίναξη κερδών κατά 63% στο δεύτερο τρίμηνο

    • Bloomberg

    Ralph Hamers, CEO UBS


    Η UBS παρουσίασε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς αποκόμισε σημαντικά έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων των πλούσιων πελατών της.

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2 δισ. δολάρια ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg που προέβλεπαν 1,3 δισ. δολάρια, ενώ τα προς  επένδυση κεφάλαια του private banking και των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 4% σε περίπου 4,5 τρισ. δολάρια.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Ralph Hamers, επωφελήθηκε από την άνοδο των αγορών και τη ζήτηση των πελατών. Εννέα μήνες μετά, ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας και δήλωσε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει το κόστος, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός για πλούσιους πελάτες.

    Όμως, με τον ανταγωνισμό για νέα ταλέντα να αναζωπυρώνεται και την αβεβαιότητα για την ανάκαμψη, θα πρέπει να κάνει και άλλες κινήσεις πέρα ​​από την περικοπή των εξόδων για να διατηρήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της τράπεζας.

    Η UBS δήλωσε ότι επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της στις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές των ΗΠΑ και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ενώ προειδοποίησε ότι η δραστηριότητα πρόκειται να περιοριστεί.

    «Αναμένουμε ότι τα έσοδά μας το τρίτο τρίμηνο του 2021 θα επηρεαστούν από εποχικούς παράγοντες, όπως τα χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας των πελατών σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε η τράπεζα. «Οι υψηλότερες τιμές περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να έχουν θετική επίδραση στα επαναλαμβανόμενα έσοδα από τέλη, στην επιχείρηση συλλογής περιουσιακών στοιχείων», είπε, ενώ προειδοποίησε για «συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το περιβάλλον και την οικονομική ανάκαμψη».

    Στα αποτελέσματα περιλαμβάνεται και το πλήγμα των 87 εκατ. δολαρίων που υπέστη από την κατάρρευση της Archegos Capital Management την οποία είχε ήδη επισημάνει η τράπεζα το πρώτο τρίμηνο.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ