• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το πετρέλαιο παίρνει πάλι φωτιά…

    • Bloomberg


    Νέα άνοδο σημειώνει σήμερα, Δευτέρα, η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία προκαλεί παγκόσμια ανησυχία για την προσφορά. Είναι ενδεικτικό ότι η προθεσμιακή τιμή του «μαύρου χρυσού» στη Νέα Υόρκη έφτασε να ενισχύεται έως και 1,6%.

    Η Σαουδική Αραβία περιόρισε την παραγωγή πετρελαίου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με εκπροσώπους του ΟΠΕΚ, μετά τις ενδείξεις ότι δεν θα μπορούσε να βρει αρκετούς αγοραστές για να απορροφήσουν την παραγωγή της εάν αυτή αυξανόταν. Επιπλέον, στη Βόρεια Θάλασσα ξεκίνησαν και πάλι απεργίες των εργαζομένων, γεγονός που συντελεί επίσης στην αύξηση της ανησυχίας. Στο μεταξύ, η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την τιμή του αργού πετρελαίου.

    Ωστόσο, παρά τη μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία, οι επενδυτές περιμένουν να υπάρξουν σαφέστερες ενδείξεις σε ό,τι αφορά την προσφορά, δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή του.

    Η τιμή του αμερικανικού αργού (West Texas Intermediate) για παράδοση τον Σεπτέμβριο ενισχυόταν κατά 70 σεντς, στα 69,19 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ ο όγκος των συναλλαγών ήταν περίπου 33% κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων 100 ημερών.

    Η τιμή του πετρελαίου Brent για τον Οκτώβριο σημείωνε, αντιστοίχως, άνοδο κατά 42 σεντς, στα 73,63 δολάρια στο χρηματιστήριο ICE Futures Europe του Λονδίνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Generali Investments: «Overweight» στις ελληνικές μετοχές, θετική η εικόνα των ομολόγων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πολυτιμότερο μέταλλο στον κόσμο ετοιμάζεται να… ανθίσει και πάλι



    ΣΧΟΛΙΑ