ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στην ιστορία θα κοπεί, θα γυαλιστεί και θα γίνει σειρά κοσμημάτων της Louis Vuitton.
H Lucara Diamond Corp., η εταιρεία που ανακάλυψε το 1,758 καρατίων διαμάντι που ονομάζεται Sewelo, στο ορυχείο της στη Μποτσουάνα πέρυσι, ανακοίνωσε ότι έκλεισε συμφωνία με το brand πολυτελών ειδών και την κατασκευάστρια εταιρεία διαμαντιών HB Company με έδρα την Αμβέρσα. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο, πόσο πολύτιμα θα είναι τα επεξεργασμένα διαμάντια, καθώς η Lucara είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι το Sewelo δεν μπορεί να αποδώσει κορυφαία κοσμήματα σύμφωνα με τις προδιαγραφές των διαμαντιών.
Η Lucara θα έχει στην κατοχή της το 50% των επεξεργασμένων διαμαντιών που θα προκύψουν από το Sewelo, το οποίο σημαίνει “σπάνιο εύρημα” στην γλώσσα της Μποτσουάνα, και έχει περίπου το μέγεθος μία μπάλας του τένις.
Η Louis Vuitton έχει δώσει έμφαση στα κοσμήματα από τότε που άνοιξε το κορυφαίο κατάστημα της στην Πλατεία Vendome στο Παρίσι -την περίφημη συνοικία των οίκων Cartier και Boucheron– και από τότε που προσέλαβε τη νέα επικεφαλής σχεδιάστρια κοσμημάτων, Francesca Amfitheatrof.

Η ηθοποιός του Game of Thrones, Σόφι Τέρνερ και η σταρ του φιλμ Brokeback Mountain, Μισέλ Γουίλιαμς έχουν ποζάρει για τις πρόσφατες διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρείας, με περιδέραια και σκουλαρίκια που απεικονίζουν τα γνωστά λουλούδια από το μονόγραμμα LV.
Το 2015, η Lucara βρήκε το 1,109 καρατίων διαμάντι Lesedi La Rona, το οποίο τότε ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου και τελικά πουλήθηκε στην τιμή των 53 εκατ. δολαρίων. Το ορυχείο έχει επίσης ανακαλύψει ένα 813 καρατίων πέτρωμα διαμαντιού, το οποίο πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 63 εκατ. δολαρίων.
Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ ήταν το 3,106 καρατίων Cullinan, που βρέθηκε κοντά στην Πρετόρια, στη Νότια Αφρική το 1905.
Κόπηκε σε πολλούς γυαλισμένους πολύτιμους λίθους, οι δύο μεγαλύτεροι από τους οποίους – το Μεγάλο Αστέρι της Αφρικής και το Μικρότερο Αστέρι της Αφρικής – περιλαμβάνονται στα κοσμήματα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις Γεωργιάδης για τα έργα στο νοσοκομείο της Νίκαιας – «Τους χαλάσαμε το αφήγημα» (video)
- Καλαμαριά: Συνελήφθησαν τρεις 19χρονοι για την αρπαγή 22χρονου
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο
- Λίβανος: Νεκροί 3 δημοσιογράφοι σε ισραηλινή επιδρομή – Για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» μιλά ο Ζοζέφ Αούν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.