• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το Bitcoin ξαναχτυπά: Κάλυψε τις περισσότερες απώλειες της εβδομάδας

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Το Bitcoin έχει ανακτήσει τις περισσότερες από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε στις αρχές της εβδομάδας, διαψεύδοντας τους επικριτές των κρυπτονομισμάτων που έσπευσαν να προβλέψουν ότι ήρθε το τέλος του πρόσφατου ανοδικού ράλι.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως σημείωσε άνοδο μέχρι και 7,5% και έφτασε εκ νέου στα 40.000 δολάρια την Πέμπτη, με τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, όπως Ether, Bitcoin Cash και Litecoin επίσης να καταγράφουν κέρδη. Το Bitcoin διαπραγματεύονταν περίπου στα 39.230 δολάρια την Παρασκευή στο Χονγκ Κονγκ. Σημείωσε βουτιά άνω του 25% μέσα σε 24 ώρες, την περασμένη Κυριακή και τη Δευτέρα.

    «Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν που το Bitcoin ανέκαμψε τόσο γρήγορα», έγραψε ο Craig Erlam, αναλυτής της αγοράς στην Oanda Europe. «Γνωρίζουμε ότι είναι ένα εξαιρετικά ασταθές εργαλείο – η μόνη διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι οι απόλυτοι αριθμοί είναι τώρα πολύ μεγαλύτεροι λόγω της ανάπτυξής του τον τελευταίο μήνα».

    Cryptocurrency recoups recent losses

    Ο συνδυασμός της υιοθέτησης του από τους θεσμικούς και της εμπλοκής των ιδιωτών επενδυτών λιανικής, ωθεί, μεταξύ άλλων, τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με τον Mike McGlone, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στο Bloomberg Intelligence. «Αυτή είναι μια πολύ μοναδική φάση για τις τιμές του Bitcoin, που ευνοεί ένα ισχυρό ράλι», είπε.

    Το ψηφιακό νόμιμσα σημείωσε άνοδο πέρυσι, καταγράφοντας κέρδη άνω του 300%. Οι σκεπτικιστές ανησυχούν ότι τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι η άνοδος του αποκαλύπτει μία αγορά που είναι υπερφορτωμένη με κερδοσκοπικές κινήσεις. Οι υπέρμαχοι των κρυπτονομισμάτων, από την άλλη πλευρά, ισχυρίζονται ότι τα θεαματικά κέρδη είναι θεμελιωμένα: το πανδημικό περιβάλλον δημιούργησε τις τέλειες συνθήκες για το ψηφιακό νόμισμα εν μέσω εκτύπωσης χρημάτων από την κεντρική τράπεζα.

    Η εταιρεία Grayscale, που δραστηριοποιείται στην αγορά των Bitcoin επισημαίνει ότι υπάρχει αύξηση της ζήτησης. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι σημειώθηκαν συνολικές εισροές άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα προϊόντα της το τέταρτο τρίμηνο.

    «Το Bitcoin για εμάς είναι το κορυφαίο πλεονέκτημα της επενδυτικής μας θέσης για το 2021», δήλωσε ο Julian Emanuel της BTIG σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg αυτήν την εβδομάδα. Προβλέπει ότι το νόμισμα θα μπορούσε να φτάσει τα 50.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, πράγμα που συνεπάγεται ράλι 26% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Λαγκάρντ: Ζητά ρυθμιστικό πλαίσιο για το Bitcoin

    Convoy Investments για Bitcoin-Tesla: Είναι και τα δύο «φούσκες»;

    GoldSwitzerland: Στροφή σε Bitcoin και χρυσό – Oι αγορές είναι Frankenstein

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ