• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Θέμα μηνών το νέο φθηνό iPhone

    • Bloomberg

    Tim Cook


    Οι προμηθευτές της Apple σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη συναρμολόγηση ενός νέου φθηνού iPhone το Φεβρουάριο, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του σχεδιασμού, καθώς η εταιρεία θέλει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς smartphones εν όψει των 5G κινητών τηλεφώνων της αργότερα φέτος.

    Η εταιρεία που εδρεύει στο Cupertino της Καλιφόρνια αναμένεται να αποκαλύψει επίσημα το νέο τηλέφωνο ήδη από τον Μάρτιο, ανέφερε ένα άτομο εξοικειωμένο με τον οδικό χάρτη της. Οι εργασίες συναρμολόγησης για το νέο τηλέφωνο θα μοιραστούν μεταξύ της Hon Hai Precision Industry, της Pegatron Corp. και της Wistron Corp., πρόσθεσαν οι πηγές.

    Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο iPhone χαμηλότερου κόστους μετά το iPhone SE. Θα μοιάζει με το iPhone 8 του 2017 και θα περιλαμβάνει μια οθόνη 4,7 ιντσών, όπως έχει ήδη αναφέρει το Bloomberg. Το iPhone 8 εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην αγορά και πωλείται σήμερα για 449 δολάρια, ενώ η Apple πουλούσε το iPhone SE στα 399 δολάρια όταν το τηλέφωνο κυκλοφόρησε το 2016.

    Το νέο τηλέφωνο αναμένεται να έχει ενσωματωμένο το Touch ID στο κεντρικό κουμπί του, επαναχρησιμοποιώντας την καθιερωμένη τεχνολογία της Apple αντί για έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, όπως οι πιο σύγχρονοι αντίπαλοι με λογισμικό Android. Δεν θα έχει βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας Face ID της Apple, αλλά θα διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή με τη σημερινή συσκευή-ναυαρχίδα της Apple, το iPhone 11.

    Μια εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Τα πιο προσιτά iPhones της Apple έχουν αποδειχθεί δημοφιλή στους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου iPhone 11, του οποίου η αρχική τιμή ήταν κατά 50 δολάρια χαμηλότερη από τη συνήθη τιμολόγηση της Apple. Η ισχυρή ζήτηση για iPhones ώθησε την Apple να ζητήσει από την Taiwan Semiconductor Manufacturing να παράξει περισσότερους μικροεπεξεργαστές κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

    Οι μετοχές της Japan Display, η οποία προμηθεύει οθόνες LCD για χαμηλότερης τιμής iPhones της Apple, έκλεισαν την Τετάρτη 1,35% υψηλότερα.

    Η Apple σχεδιάζει ένα νέο iPhone υψηλής τεχνολογίας που θα κυκλοφορήσει αργότερα το 2020 και θα περιλαμβάνει συνδεσιμότητα 5G, ταχύτερους επεξεργαστές και νέες τρισδιάστατες κάμερες στο πίσω μέρος, ανέφερε το Bloomberg.

    Ένα φθηνότερο μοντέλο μπορεί να βοηθήσει την Apple να ανταποκριθεί καλύτερα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές και στις ταχέως αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές τηλεφώνων, ιδιαίτερα στην Ινδία. Τα iPhones εξακολουθούν να δυσκολεύονται στη χώρα, στην οποία κυριαρχούν οι αντίπαλοί της με λογισμικό Android, με επιθετικές τιμές που φτάνουν σε λιγότερα από 200 δολάρια. Και πάλι, η Apple έχει επιδείξει βούληση να χαράξει μια μικρότερη αγορά για τον εαυτό της και βολιδοσκοπεί σημεία για καταστήματα Apple Stores στα σύνορά της.

    Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας ελπίζει ότι οι αποστολές κινητών του θα επιστρέψουν σε ανοδική τροχιά φέτος, έχοντας θέσει ως στόχο την αποστολή πάνω από 200 εκατομμύρια μονάδων το 2020. Ο διάδοχος του iPhone SE θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον σκοπό.



    ΣΧΟΛΙΑ