• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Tesla: Πρεμιέρα με πτώση στον δείκτη S&P για τη μετοχή

    • Bloomberg
    Elon Musk, CEO της Tesla

    Elon Musk, CEO της Tesla


    Πτωτικά κινείται η μετοχή της  Tesla κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετά την ένταξης της στον δείκτη  S&P 500.

    Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία έχει την έκτη μεγαλύτερη στάθμιση στον δείκτη και αντιπροσωπεύει ποσοστό 1,6%, υποχώρησε μέχρι και κατά 5,4% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, μετά τα κέρδη της Παρασκευής.

    Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση σημειώθηκαν αγορές δεκάδων εκατομμυρίων μετοχών της από διαχειριστές funds και θεσμικούς που ακολουθούν τον συγκεκριμένο δείκτη και έσπευσαν να προσθέσουν την μετοχή της Tesla στα χαρτοφυλάκια τους.

    Μετοχές της εταιρείας αξίας σχεδόν 60 δισ. δολαρίων άλλαξαν χέρια στην τιμή των 695 δολαρίων ανά μετοχή. Η τιμή ήταν περίπου 5% υψηλότερη από τα επίπεδα που βρέθηκε λίγο πριν το κλείσιμο. Συνολικά την Παρασκευή διαπραγματεύτηκαν μετοχές της Tesla αξίας άνω των 150 δισ. δολαρίων, εν όψει της ένταξης τους στον S&P.

    More than $150 billion of Tesla shares were traded on Friday

    Ο τίτλος της Tesla εκτοξεύτηκε φέτος κατά 731% εν αναμονή της ιστορικής ένταξής του στον S&P 500. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία που έχει προστεθεί ποτέ στο δείκτη. Η εισηγμένη θα ενταχθεί επίσης και στον δείκτη S&P 100 αντικαθιστώντας την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Occidental Petroleum Corp. 

    “Υπάρχει ισχυρό προηγούμενο για θετικές αποδόσεις των μετοχών πριν από την ένταξη τους στον S&P 500 και μετά την ανακοίνωση, αλλά πολύ λίγες περιπτώσεις με βραχυπρόθεσμη απόδοση μετά την ένταξη”, έγραψε ο αναλυτής της Sanford C. Bernstein, Toni Sacconaghi σε σημείωμα νωρίτερα αυτό το μήνα.

    Οι απόψεις των στρατηγικών αναλυτών της αγοράς διίστανται σχετικά με το κατά πόσο η προσθήκη της γνωστής για την μεταβλητότητα της μετοχής, θα επηρεάσει τον δείκτη αναφοράς.

    Σύμφωνα με τον Souhow Yao, αναλυτή της εταιρείας Susquehanna, η εισαγωγή της θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην μεταβλητότητα και αν είχε προστεθεί έναν μήνα πριν στον S&P 500, η μεταβλητότητα του θα είχε περιοριστεί.

    Από την άλλη πλευρά, ο Steve Sosnick της Interactive Brokers, υποστηρίζει ότι η ιστορική μεταβλητότητα της Tesla υποδηλώνει καθημερινές κινήσεις περίπου 4% ανοδικές ή πτωτικές, και με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξίας της μπορεί τελικά να αυξήσει τον δείκτη κατά περίπου 2 μονάδες.

    Tesla: Εισέρχεται στο «club» S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου

    Elon Musk εναντίον Warren Buffett: Πώς η Tesla απειλεί την Berkshire Hathaway

    Elon Musk: To ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου για το bitcoin – Η ερώτηση μέσω twitter

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ