• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Tesla: Γιατί η μετοχή της, στην Wall Street, έκανε νέο ρεκόρ

    • Bloomberg
    Elon Musk-Tesla

    Elon Musk-Tesla


    Στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης η τιμή της μετοχής της  Tesla ξεπέρασε τα 450 δολάρια, ενώ λίγο πριν το κλείσμο της Παρασκευής , βρίσκόταν στα 444 δολάρια με άνοδο 3,4%

    Άνοιγμα με εντυπωσιακή άνοδο έκαναν οι μετοχές της Tesla, έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας για νέο ρεκόρ πωλήσεων αυτοκινήτων.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία δήλωσε χθες ότι οι παραδόσεις έφτασαν τα 112.000 αυτοκίνητα το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Η εταιρεία πούλησε 92.550 Model 3 και 19.450 Model S και Χ το τελευταίο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να ξεπερνάει κατά 15.000 χιλ. αυτοκίνητα το προηγούμενο τριμηνιαίο ρεκόρ της.

    Σε συνολικό επίπεδο, η Tesla πούλησε 367.500 μοντέλα το 2019, πιάνοντας το στόχο που είχε θέσει (360.000).

    Τα παραπάνω αποτελέσματα σε συνδυασμό με τα κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρία τον προηγούμενο Οκτώβριο -εκπλήσσοντας τις αγορές- δείχνουν ότι το 2019 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την εταιρεία, ειδικά με την επέκταση της στη Σανγκάη.

    Ο Έλον Μασκ θα πρέπει βέβαια να ξεπεράσει τις εκπτώσεις φόρου της Fed αλλά και την λιγότερο μεν αλλά γενναιόδωρη πολιτική υποστήριξης της Ολλανδίας με τα φορολογικά κίνητρα προς την εταιρεία, αν θέλει να παραμείνει σε αυτή την τροχιά, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι πολιτικές αυτές τελειώνουν.


    Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε 26% το 2019, ενώ αυτή την ώρα (17:50) βρίσκεται στο +4,13% και στα 448 δολάρια ανά μετοχή. Πάντως νωρίτερα είχε σπάσει το φράγμα των 450 δολαρίων.

    Το κλίμα για τη βιομηχανία ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι αρκετά θετικό στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία, όπου ο Μασκ ετοιμάζεται για την κατασκευή του επόμενου εργοστασίου της εταιρείας.

    Το νέο εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη ανακοινώθηκε ότι θα εξαιρεθεί από το φόρο αγοράς της χώρας, αναφορικά με την παραγωγή του Model 3.

    Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού αυτοκινήτου και καθαρού ενεργειακού εξοπλισμού του Έλον Μασκ αξίας 2 δισ. δολαρίων ξεκίνησε να λειτουργεί λίγο πριν από έναν χρόνο – θέτοντας ρεκόρ για τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα από το ξεκίνημα έως την έναρξη της παραγωγής.

    Η διάθεση του αυτοκινήτου για την Κίνα θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου, με την μετοχή της εταιρείας να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τον Έλον Μασκ να πανηγυρίζει μέσω Twitter.

    Τα Model 3s που κατασκευάζονται στην Κίνα πωλούνται περίπου 355.800 γιουάν (ή 50.000 δολάρια) πριν από τις επιδοτήσεις.

    Η Tesla παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της (Model 3) στις 30 Δεκεμβρίου. Οι πρώτοι 15 πελάτες που έλαβαν τα αυτοκίνητα είναι εργαζόμενοι της Tesla.

    Η Tesla σκοπεύει να κατασκευάσει 3.000 οχήματα εβδομαδιαίως στη Σαγκάη «στο εγγύς μέλλον», όπως δήλωσαν τα στελέχη της Tesla στους Global Times.

    Στο παραπάνω διάγραμμα μάλιστα φαίνεται η πορεία της μετοχής από τις αρχές του 2012.

    Ένας ακόμη παράγοντας για το ράλι της μετοχής είναι και η αναθεώρηση της τιμής στόχου της εταιρείας από την Canaccord Genuity η οποία από τα $375 δολάρια την ανέβασε στα $ 515, σημειώνοντας ότι το 2020 θα είναι ένα «ηλεκτρικό έτος» για την εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ