• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Stephane Bancel: Ο κόσμος ίσως χρειαστεί 4η δόση εμβολίου το φθινόπωρο λέει ο CEO της Moderna

    • Bloomberg

    Stephane Bancel


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, δήλωσε ότι μία ακόμη δόση εμβολίου κατά του Covid-19 πιθανότατα θα χρειαστεί αυτό το φθινόπωρο.

    «Αν υποθέσουμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον οδηγήσει στην επιτάχυνση της ενδημικής φάσης, εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενίσχυση από το φθινόπωρο του ’22 και μετά», είπε ο Bancel σε ένα υγειονομικό συνέδριο που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

    Είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο πιθανός αντίκτυπος νέων μεταλλάξεων στη σοβαρότητα της νόσου, επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μoderna, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν όλοι θα χρειαστούν αναμνηστική δόση τα επόμενα χρόνια.

    Πιστεύει επίσης ότι οι επιπλέον δόσεις που γίνονται αυτόν τον μήνα ή το τελευταίο τρίμηνο του 2021 πιθανότατα θα διαρκέσουν μέχρι να ξεκινήσει η άνοιξη στο βόρειο ημισφαίριο.

    Inside A Moderna Therapeutics Lab As $5 Billion Startup Made Cancer Vaccine For One
    Stephane Bancel

    Χώρες σε όλο τον κόσμο έσπευσαν να προχωρήσουν σε ενισχυτικές δόσεις σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την εξάπλωση της Όμικρον, παρόλο που παραμένει ασαφές για πόσο καιρό οι αναμνηστικές δόσεις θα προστατεύουν από τη μόλυνση. Το Ισραήλ άρχισε να παρέχει και τέταρτη δόση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

    Τα πρώτα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν τον περασμένο μήνα ότι η προστασία από την ενισχυτική δόση έναντι της μόλυνσης με Όμικρον μειώνεται ταχύτερα από ό,τι είχε παρατηρηθεί έναντι της παραλλαγής Δέλτα. Ωστόσο, εάν ισχύει το μοτίβο που είχε προηγουμένως παρατηρηθεί με την Δέλτα, τότε τα εμβόλια θα συνεχίσουν να εμποδίζουν τους ανθρώπους να νοσήσουν βαριά.

    Η Moderna συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε ένα υποψήφιο εμβόλιο προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού και αναμένει να ξεκινήσει σύντομα δοκιμές σε ανθρώπους, είπε ο Bancel.  Η εταιρεία θα συνεχίσει επίσης να εξετάζει εμβόλια προσαρμοσμένα σε έναν συνδυασμό διαφορετικών στελεχών, τόνισε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τα μεγαλύτερα επιστημονικά επιτεύγματα του 2021 στην ιατρική και τη βιολογία

    Μηταράκης: Απηύθυνε μήνυμα φώτισης προς όσους διστάζουν ακόμα να εμβολιαστούν



    ΣΧΟΛΙΑ