• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    SoftBank: Αποκτά μερίδιο 4,5% στην Deutsche Telekom

    • Bloomberg
    Masayoshi Son, ιδρυτής SoftBank

    Masayoshi Son, ιδρυτής SoftBank


    O επενδυτικός κολοσσός SoftBank θα αποκτήσει το 4,5% της Deutsche Telekom μέσω ανταλλαγής μετοχών, συναλλαγή που θα οδηγήσει παράλληλα την γερμανική εταιρεία στην αύξηση του ποσοστού της στην T-Mobile US.

    Συγκεκριμένα, η SoftBank ανακοίνωσε μια περίπλοκη συμφωνία βάσει της οποίας θα ανταλλάξει μετοχές της T-Mobile με αρχικά 225 εκατομμύρια μετοχές της Deutsche Telekom. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα πουλήσει στη συνέχεια την T-Mobile Netherlands έναντι 6,1 δισ. δολαρίων, χρησιμοποιώντας 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά τα έσοδα για να αποκτήσει άλλα 20 εκατομμύρια μετοχές της T-Mobile, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

    Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, ο οποίος απέκτησε την Sprint Corp. το 2013, είχε αρχικά προγραμματίσει την εξαγορά της T-Mobile.

    Ωστόσο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια εν μέσω πιέσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.

    Στο μεταξύ, η T-Mobile ξεπέρασε την Sprint και αναδείχθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας και πέρυσι εξαγόρασε την μικρότερη ανταγωνίστρια της, με αποτέλεσμα το ποσοστό του Son στη νέα εταιρεία να περιοριστεί στο 25%.

    Η πολύπλοκη συναλλαγή

    Κατά τη συμφωνία ανταλλαγής, η Deutsche Telekom σχεδιάζει να ασκήσει call options που έλαβε βάσει συμφωνίας του 2020, για την απόκτηση περίπου 45 εκατομμυρίων μετοχών της T-Mobile, εκδίδοντας 225 εκατομμύρια νέες μετοχές για τη SoftBank ως αντάλλαγμα, ανέφερε την Τρίτη η SoftBank με έδρα το Τόκιο.

    Στη συνέχεια, η γερμανική εταιρεία θα αποκτήσει επιπλέον μετοχές της T-Mobile αφού ολοκληρώσει την πώληση της ολλανδικής μονάδας, T-Mobile Netherlands.

    Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών, η SoftBank θα κατέχει το 4,5% της Deutsche Telekom και περίπου το 3,3% της T-Mobile, ποσοστό που θα μπορούσε να ανέλθει στο 6,9% εάν η αμερικανική εταιρεία πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

    Η διοίκηση της Deutsche Telekom θα προτείνει τον διορισμό του COO της SoftBank, Marcelo Claure, στο εποπτικό της συμβούλιο στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση. Ο Claure κατέχει επίσης τη θέση του διευθυντή στην T-Mobile.

    Η μετοχή της SoftBank αυξήθηκε έως και 9,9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ