• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    SoftBank: Το πρώτο στοίχημα του επενδυτικού κολοσσού στην Αφρική

    • Bloomberg

    Masayoshi Son


    Το Vision Fund 2 της SoftBank ηγήθηκε του γύρου χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. δολαρίων για την OPay, την πλατφόρμα πληρωμών κινητής τηλεφωνίας της Νιγηρίας που αποτιμήθηκε στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας το πρώτο στοίχημα του επενδυτικού κολοσσού στην Αφρική.

    Στην χρηματοδότηση συμμετείχαν οι Sequoia Capital China, DragonBall Capital – ο επιχειρηματικός βραχίονας του κινεζικού κολοσσού παράδοσης τροφίμων Meituan-, Redpoint China, Source Code Capital, SoftBank Ventures Asia και 3W Capital, σύμφωνα με την OPay.

    «Θέλουμε να είμαστε η δύναμη που βοηθά τις αναδυόμενες αγορές να επιτύχουν γρηγορότερη οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OPay, Yahui Zhou, σε δήλωση του μέσω διαδικτύου.

    Η τεχνολογία της εταιρείας έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα μετρητά και άλλες παλαιές μεθόδους πληρωμής, βοηθώντας τις τοπικές κυβερνήσεις να «βελτιώσουν την οικονομική ασφάλεια και την ασφάλεια των πληροφοριών», σύμφωνα με την OPay.

    Επέκταση σε άλλες χώρες

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 και οι μηνιαίοι όγκοι συναλλαγών της ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από την επέκταση σε άλλες αφρικανικές χώρες, η OPay επικεντρώνεται και στη Μέση Ανατολή, ανέφερε.

    «Πιστεύουμε ότι η επένδυσή μας θα βοηθήσει την εταιρεία να επεκτείνει την προσφορά της σε γειτονικές αγορές και να αναπαράγει το επιτυχημένο επιχειρηματικό της μοντέλο στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της περιοχής», δήλωσε ο Kentaro Matsui, διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Group και πρώην διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Investment Advisers, η οποία επιβλέπει το Vision Fund και το Vision Fund 2.

    Η νορβηγική εταιρείας Opera Ltd., στην οποία ο Zhou είναι πρόεδρος και συν-διευθύνον σύμβουλος, δήλωσε τον Ιούνιο ότι πούλησε το 29% του μεριδίου της στο OPay, καταγράφοντας κέρδος 31,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Zhou είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Kunlun Tech, η οποία πέρυσι πούλησε την εφαρμογή γνωριμιών Grindr, με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να ασκούν πιέσεις λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son είπε ότι θα ξεκινήσει να επενδύει προσωπικά, παράλληλα με το Vision Fund 2, στο οποίο η SoftBank έχει δεσμεύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ