• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου. Αυξάνονται οι short θέσεις στα συμβόλαια αργού

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Το πετρέλαιο εξακολουθεί να κινείται πτωτικά μετά από τις εβδομαδιαίες απώλειες που κατέγραψε, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχουν στη ζήτηση καυσίμων οι αδύναμες προοπτικές για την οικονομία.

    Τα futures πετρελαίου υποχώρησαν κατά 1% στη Νέα Υόρκη μετά την πτώση του 1,7% που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα. Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής στην Κίνα, το δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου παγκοσμίως, προετοιμάζονται για δύο καθοριστικές συνεδριάσεις με νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η οικονομική ανάπτυξη θα υποχωρήσει περαιτέρω από τα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν τριών δεκαετιών που καταγράφει.

    Οι κερδοσκόποι έχουν σχεδόν τριπλασιάσει τις short θέσεις στα futures του αμερικανικού αργού από τα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αγωνίζονται να ολοκληρώσουν μια εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

     

    Oil falls as bearish headwinds persist

     

    Η τιμή του εμπορεύματος έχει υποχωρήσει κατά 19% από το υψηλό που κατέγραψε τον Απρίλιο, παρά το γεγονός ότι οι αγορές επηρεάστηκαν αρνητικά τον περασμένο μήνα από το μεγαλύτερο συμβάν προμήθειας που έχει συμβεί ποτέ, με την απεργία στο εργοστάσιο Abqaiq της Σαουδικής Αραβίας, και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κρίσεις από το Ιράν έως τη Βενεζουέλα και το Ιράκ.

    Τα συμβόλαια WTI παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 51 σεντς, στα 53,27 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης. Την Παρασκευή μειώθηκαν κατά 15 σεντς κλείνοντας στα 53,78 δολάρια, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 1,7%.

    Τα συμβόλαια Δεκεμβρίου του Brent υποχωρούσαν πριν κατά 67 σεντς και διαμορφώνοντας στα 58,75 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο. Την Παρασκευή έκλεισαν στα 59,42 δολάρια χάνοντας 49 σεντς.

    Οι short πωλήσεις  ανήλθαν σε 114.709 futures και options του WTI από μόλις 39.948 την εβδομάδα που έληξε στις 17 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission. Οι καθαρές long θέσεις μειώθηκαν κατά 8,8%.

    “Η αγορά προσδοκά καλύτερα μακροοικονομικά στοιχεία και περαιτέρω εξασθένιση του αμερικανικού δολαρίου πριν αλλάξει τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου σε θετικές”, δήλωσε ο Jens Naervig Pedersen,  αναλυτής της Danske Bank στην Κοπεγχάγη.

     



    ΣΧΟΛΙΑ