• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ryanair: Επιστροφή στην κερδοφορία – Εξετάζει την έξοδο της από το LSE

    • Bloomberg
    Michael O'Leary, CEO Ryanair

    Michael O’Leary, CEO Ryanair


    Η Ryanair Holdings δημοσίευσε τo πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο από την έναρξη της πανδημίας και δήλωσε ότι θα χρειαστεί να μειώσει τα εισιτήρια κατά τη διάρκεια του χειμώνα προκειμένου να διατηρήσει την ανάκαμψη που σημειώνει.

    Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 225 εκατομμυρίων ευρώ (260 εκατομμύρια δολάρια) τους τρεις μήνες έως τις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά αναμένει ζημιές στο σύνολο του έτους, όπως δήλωσε τη Δευτέρα.

    Ο όμιλος, με έδρα το Δουβλίνο, εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής των μετοχών του από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    H μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης έχει δώσει έμφαση στην επέκταση της σε περισσότερες αγορές, από την Ιταλία, την Αυστρία και την Πορτογαλία έως τη Σκανδιναβία, την ώρα που οι περισσότεροι ανταγωνιστές της ακολουθούν πιο συντηρητική προσέγγιση για την ανάκαμψη τους. Η ιρλανδική εταιρεία είπε ότι η χωρητικότητα της θα ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα την επόμενη άνοιξη.

    «Πιστεύω ότι το breakeven είναι απίθανο φέτος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Michael O’Leary στο Bloomberg Television. «Είμαι πραγματικά επικεντρωμένος στην επόμενη χρονιά».

    Θα αποχωρήσει από το LSE;

    Η Ryanair δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το LSE εν μέσω σημαντικής πτώσης του όγκου των μετοχών, στον απόηχο του Brexit.

    Ο O’Leary είπε ότι το βήμα αυτό αποτελεί μια «αναπόφευκτη συνέπεια του Brexit» και των ρυθμιστικών απαιτήσεων που επέφερε η διάσπαση, ενώ ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Neil Sorahan τόνισε ότι λιγότερο από το 10% των μετοχών διαπραγματεύονται τώρα μέσω του Λονδίνου.

    Η Ryanair τον περασμένο Δεκέμβριο απαγόρευσε από τους μετόχους εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών, να αγοράζουν τις κοινές μετοχές της και περιόρισε τα δικαιώματα ψήφου των συγκεκριμένων μετόχων, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες ιδιοκτησίας των αεροπορικών εταιρειών του μπλοκ, μετά τη μετάβαση στο Brexit.

    Την περίοδο των Χριστουγέννων η αεροπορική αναμένει σημαντική ανάκαμψη στις κρατήσεις για επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς, είτε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και των Καναρίων Νήσων, είτε εντός χωρών όπως η Ιταλία, είπε ο O’Leary.

    Ο αερομεταφορέας αναμένει να μεταφέρει έως και 103 εκατομμύρια επιβάτες φέτος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για όχι πάνω από 100 εκατομμύρια, επισήμανε ο Sorahan.

    Ωστόσο, τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ήταν λιγότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών του Bloomberg, για 255 εκατ. ευρώ και η Ryanair αναμένεται να εμφανίσει ζημιές στο σύνολο του έτους μεταξύ 100 και 200 εκατομμυρίων ευρώ.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ryanair: Στοχεύει στην μεταφορά 225 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως μέχρι το 2026

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ