• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Private equity επενδύει 1 δισ. δολάρια σε data centers στην Ευρώπη

    Data center


    Η KKR & Co. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε data centers στην Ευρώπη, καθώς οι εταιρείες private equity αναζητούν αποδόσεις στην αναπτυσσόμενη αγορά των ψηφιακών υποδομών.

    Η επενδυτική εταιρεία συνεργάζεται με τον βετεράνο της βιομηχανίας Franek Sodzawiczny για το λανσάρισμα της Global Technical Realty (GTR), η οποία θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει κέντρα δεδομένων για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην Ευρώπη, ανέφερε σε δελτίο Τύπου την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Bloomberg News.

    Τα data centers προσελκύουν αυξανόμενο ενδιαφέρον από εταιρείες private equity, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες αναθέτουν την αποθήκευση τεράστιων συνόλων πληροφοριών σε τρίτους παρόχους. Μεταξύ των επενδυτών που έχουν κάνει συμφωνίες στον τομέα είναι και η Macquarie Group, η Digital Colony και η EQT AB.

    Ο Sodzawiczny, ο οποίος έχει ιδρύσει τη Zenium Data Centers, θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της GTR, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Zenium είχε λάβει χρηματοδότηση από την Quantum Strategic Partners του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και εξαγοράστηκε από την CyrusOne το 2018.

    Η KKR δεσμεύει κεφάλαια για την GTR από το τρίτο παγκόσμιο ταμείο υποδομών της και η εταιρεία θα είναι σε θέση να αναπτύξει περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένης χρηματοδότησης μέσω ομολογιακών εκδόσεων, για την κατασκευή νέων κέντρων δεδομένων.

    Πέρυσι, σύμφωνα με την Synergy Research Group, ανακοινώθηκαν περισσότερες από 100 συγχωνεύσεις και εξαγορές που αφορούσαν κέντρα δεδομένων, ήτοι περισσότερες από ποτέ. Τα δε deals από private equity στον κλάδο αυξήθηκαν κατά 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Synergy.



    ΣΧΟΛΙΑ