ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέες επενδύσεις 120 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος της θητείας του ζητά από τους Ρώσους ολιγάρχες ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την απόφασή του να πάρει πίσω τα σχέδια αύξησης της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 15%-20% και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πούτιν να αυξήσει τις συνολικές επενδύσεις στο 25% του ΑΕΠ της χώρας. Δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό σημαίνει, όμως, επίσης ότι, αν εισακουστεί, θα μείνουν λιγότερα χρήματα για τους μετόχους επειδή στο μεγαλύτερο μέρος τους οι κεφαλαιουχικές δαπάνες των εταιρειών χρηματοδοτούνται από τα κέρδη.
Όμως, με τη ρωσική οικονομία να βρίσκεται σε άκρως δυσχερή θέση λόγω των δυτικών κυρώσεων που έχουν ανακόψει τις ροές ξένων κεφαλαίων προς τη χώρα, το Κρεμλίνο δεν έχει ουσιαστικά άλλες εναλλακτικές για να ξαναβάλει μπροστά την ανάπτυξη και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις Πούτιν για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στη χώρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρίλερ με τη σύλληψη τραπεζίτη στο Λονδίνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Βεγγαλικό σε μπουκάλι σαμπάνιας πιθανώς προκάλεσε την πολύνεκρη φωτιά
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρώτος καφές του 2026 στο Κολωνάκι με Τασούλα, Κακλαμάνη και Γεωργιάδη (video)
- Αρραβωνιάστηκαν Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρία Σάκκαρη – Η πρόταση γάμου και το δαχτυλίδι
- Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, με ταυτόχρονη υλοποίηση κρίσιμων πολιτικών συνοχής