• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς εξανεμίστηκαν μισό τρισεκατομμύριο δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων

    • Bloomberg
    bitcoin

    bitcoin


    Η άτακτη φυγή από τα κρυπτονομίσματα συνεχίζεται και σήμερα, στέλνοντας το Bitcoin στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο, καθώς η ανησυχία για την υιοθέτηση αυστηρότερου ρυθμιστικού πλαισίου στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες αγορές, ωθεί όλο και περισσότερους επενδυτές εκτός της συγκεκριμένης αγοράς.

    Από τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν χαθεί, λόγω ρευστοποιήσεων, από την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων περίπου μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, κλονίζοντας μια αγορά που βρίσκεται ακόμη εν τη γενέσει της και τα βασικά πλεονεκτήματα της οποίας – η ανωνυμία και η αποκέντρωση – βρίσκονται περισσότερο από ποτέ στο στόχαστρο των ρυθμιστικών Αρχών.

    Το τελευταίο πλήγμα για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων ήρθε από την Ευρώπη, όπου ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), Agustin Carstens, ανέφερε ότι οι Αρχές έχουν κάθε λόγο να θέσουν υπό έλεγχο τα ψηφιακά νομίσματα και ότι οι κεντρικές τράπεζες – μαζί με τα υπουργεία Οικονομικών, τις εφορίες και τις ρυθμιστικές Αρχές των χρηματοοικονομικών αγορών – θα πρέπει να αστυνομεύουν τα «ψηφιακά σύνορα».

    «Νέα τεχνολογία δεν σημαίνει καλύτερη τεχνολογία ή καλύτερα οικονομικά», είπε ο Carstens σε ομιλία του στην Φραγκφούρτη. Όπως είπε, μπορεί το Bitcoin να είχε σχεδιαστεί αρχικά ως εναλλακτικό σύστημα πληρωμής, χωρίς κυβερνητική συμμετοχή, αλλά έχει εξελιχθεί σε «έναν συνδυασμό φούσκας, σχήματος Ponzi και περιβαλλοντικής καταστροφής», λόγω της κατανάλωσης ρεύματος που απαιτείται.

    Το μεγαλύτερο εικονικό νόμισμα έχανε 2,4%, στα 6.933 δολάρια, ανακάμπτοντας από το επίπεδο των 5.922 δολαρίων στο οποίο είχε υποχωρήσει νωρίτερα.

    Τα εναλλακτικά νομίσματα Ripple, Ether και Litecoin υποχωρούσαν επίσης τουλάχιστον 3,5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To Bitcoin διαλύθηκε – Εκτιμήσεις ότι κατρακυλά προς τα 2.000 δολ (σχεδιάγραμμα)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bitcoin-Ethereum: Χάος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όπως-όπως εγκαταλείπουν οι επενδυτές το Bitcoin (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ