• Business

    To Bitcoin διαλύθηκε – Εκτιμήσεις ότι κατρακυλά προς τα 2.000 δολ (σχεδιάγραμμα)

    • NewsRoom


    Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα το Bitcoin. Εκτίμηση που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα στο Business Insider από ένα αναλυτή τον Greg McKenna από την  AxiTrader εκτιμά ότι το επόμενο σημείο στήριξης είναι τα 2.000 δολάρια (βλέπε το σχεδιάγραμμα που ακολουθεί).  Αυτή την ώρα το Bitcoin βρίσκεται στα 6.200 δολάρια , καθώς τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να δέχονται μεγάλες πιέσεις, μετά το «μπλόκο» των τραπεζών στην αγορά κρυπτονομισμάτων, παρατείνοντας τις αρνητικές επιδόσεις που γνώρισαν καθ’όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, η τιμή του Bitcoin υποχωρεί κατά 11% (δείτε εδώ live την διακύμανση). Μετά τα χαμηλά των 7.695 δολαρίων της Παρασκευής, το Bitcoin ανέκαμψε στα 9.471,46 δολάρια το Σάββατο, προτού «κατηφορίσει» και πάλι. Πρόκειται για την τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ημερών που το Bitcoin «διολισθαίνει» κάτω από τα 8.000 δολάρια.

    Η εκτίμηση της AXITRADE

    Τη νέα «βουτιά» του Bitcoin πυροδοτεί η απόφαση μεγάλων αμερικανικών τραπεζών να απαγορεύσουν τη χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις: JPMorgan, Bank of America και Citigroup. Μάλιστα, σήμερα έγινε γνωστό ότι ανάλογες απαγορεύσεις ανακοίνωσε και η Lloyds του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, ανησυχίες στην αγορά κρυπτονομισμάτων καλλιέργησε η απόφαση της Facebook να απαγορεύσει τις διαφημίσεις για ψηφιακά νομίσματα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

    Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα και το Ethereum (δείτε εδώ live την διακύμανση του), χάνοντας 14% στα 600  δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ