• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποια είναι η Τατιάνα Αχμέντοβα που πήρε ένα γιοτ αξίας 490 εκατ.

    • Bloomberg

    Farkhad Akhmedov-Tatiana Akhmedova και το γιωτ των 350 εκατομμυριων λιρων.


    Ένα δικαστήριο του Λονδίνου διέταξε την κατάσχεση ενός πολυτελούς γιοτ αξίας 492 εκατομμυρίων δολαρίων που ανήκε σε Ρώσο δισεκατομμυριούχο, καθώς οι δικαστές επιδίωξαν να επιβάλουν μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις διαζυγίου στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Farkhad Akhmedov θα πρέπει να μεταβιβάσει την κυριότητα του MV Luna, μήκους 115 μέτρων, που σήμερα κατακρατείται σε δεξαμενή στο Ντουμπάι, στη σύζυγό του, Τατιάνα Αχμέντοβα. Ο δικαστής εξέδωσε αυτή την απόφαση, η οποία υποστηρίζει μια δική του παλαιότερη για αποζημίωση ύψους 453,5 εκατομμυρίων λιρών (646 εκατομμύρια δολάρια).

    Ο δικαστής Charles Haddon-Cave δήλωσε ότι ο Akhmedov προσπάθησε να κρύψει την ιδιοκτησία του Luna πίσω από μια ομάδα εταιρειών και μετατόπισε το πλοίο στο Ντουμπάι με την πεποίθηση ότι ήταν “πολύ πέρα από την επίλυση μιας απόφασης που έλαβε αγγλικό δικαστήριο”.

    Το γιοτ με τα εννέα καταστρώματα, το οποίο έχει 50 άτομα ως πλήρωμα και δύο ελικοδρόμια, κατασκευάστηκε αρχικά για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς πριν το αγοράσει ο Akhmedov το 2014.

    Οι τραπεζίτες και άλλοι οικονομικοί επαγγελματίες βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο μερικών από τα μεγαλύτερα διαζύγια του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Τα δικαστήρια του Λονδίνου έχουν κερδίσει τη φήμη ως ένα πιο κατάλληλο μέρος για να κριθούν περιπτώσεις διαζυγίων με μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, καθώς οι δικαστές διατάζουν γενικά μια κατανομή 50-50 των περιουσιακών στοιχείων, δίνοντας την ίδια βαρύτητα στο έργο ενός δημιουργού πλούτου και ενός νοικοκυριού.

    Tatiana Akhmedova
    Farkhad Akhmedov-Tatiana Akhmedova και το γιωτ των 350 εκατομμυριων λιρων.



    ΣΧΟΛΙΑ