• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Philip Morris International: Πρόταση για εξαγορά της φαρμακοβιομηχανίας Vectura έναντι 1,2 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Jacek Olczak, CEO Philip Morris International

    Jacek Olczak, CEO Philip Morris International


    Η Philip Morris International συμφώνησε να εξαγοράσει την βρετανική φαρμακοβιομηχανία  Vectura Group έναντι 1,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το bloomberg.

    Η καπνοβιομηχανία προσφέρει 150 πένες μετρητά για κάθε μετοχή της Vectura, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες. Το τίμημα είναι κατά 11% υψηλότερο από το ποσό που προσέφερε ο όμιλος Carlyle για την απόκτηση της Vectura, τον περασμένο Μάιο. Η εταιρεία είναι γνωστή για την κατασκευή φαρμάκων κατά του άσθματος.

    Η μετοχή της Vectura σημείωσε άνοδο μέχρι και 13%, με την τιμή της να ξεπερνά το προσφερόμενο τίμημα.

    Καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο σταματά το κάπνισμα για να βελτιώσει την υγεία του, η Philip Morris International έχει εστιάσει την επένδυσή της σε συσκευές θερμού καπνού IQOS και ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Jacek Olczak, στοχεύει σε πωλήσεις προϊόντων εκτός της νικοτίνης ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων, έως το 2025.

    Η εταιρεία έχει διαθέσει περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος, όπως το IQOS, το οποίο αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους καπνιστές. Παράλληλα, έχει προβλέψει ότι κάποια στιγμή τα τσιγάρα δεν θα υπάρχουν.

    Επέκταση σε μη καπνικές επιχειρήσεις

    Η επέκταση της Philip Morris σε μη καπνικές επιχειρήσεις μπορεί να της παρέχει κάποια προστασία απέναντι στις απειλές των κανονιστικών αρχών. Η Juul Labs, εταιρεία παραγωγής των πιο δημοφιλών ανταγωνιστικών εναλλακτικών λύσεων για το κάπνισμα, αναμένει την απόφαση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων για το αν μπορεί να συνεχίσει να πουλά τα προϊόντα της.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Philip Morris ανακοίνωσε την εξαγορά της Fertin Pharma έναντι 820 εκατομμυρίων δολαρίων, εταιρείας κατασκευής τσίχλας νικοτίνης και φαρμάκων για τον πόνο που χορηγούνται από το στόμα.

    Η Vectura, που ιδρύθηκε το 1997, κατασκευάζει εισπνευστήρες και νεφελοποιητές, με τους οποίους οι ασθενείς λαμβάνουν εισπνεόμενα φάρμακα. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται η Novartis AG και η GlaxoSmithKline, ενώ τα 13 εισπνεύσιμα φάρμακα που διαθέτει στην αγορά απέφεραν περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις από το 2012.

    Η φαρμακευτική διαθέτει περισσότερους από 200 επιστήμονες με εμπειρία στις συνταγές, τις συσκευές, την εισπνοή και την κατασκευή φαρμάκων.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ