• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Υποχωρεί κάτω από τα 65 δολάρια εν αναμονή της ανάκαμψης της ζήτησης

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Η τιμή του πετρελαίου διαπραγματεύεται για τρίτη ημέρα κάτω από τα 65 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αγορά αναμένει ενδείξεις για περαιτέρω ανάκαμψη στην κατανάλωση.

    Τα συμβόλαια του West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 1,5%, παρουσιάζοντας εικόνα συσσώρευσης μετά από την άνοδο κατά 30% που κατέγραψαν από τις αρχές του έτους.

    Αν και υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης σε ορισμένα μέρη του κόσμου, άλλες περιοχές – κυρίως η Ευρώπη – υστερούν. Η κατανάλωση καυσίμων για αυτοκίνητα αυξάνεται στην Ινδία και τις ΗΠΑ, ενώ η Ιταλία επέστρεψε στο lockdown.

    WTI's prompt timespread moves into contango on oversupply concerns

    Το πετρέλαιο βρίσκεται σε ισχυρή πορεία καθώς οι περικοπές εφοδιασμού από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του περιορίζουν την διάθεση στην αγορά ενώ παράλληλα αυξάνονται οι προσδοκίες για ανάκαμψη των ταξιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο.

    Ωστόσο, μικτά σημάδια προκύπτουν καθώς το ιρανικό πετρέλαιο διαχέεται σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα και ο ρυθμός διάθεσης των εμβολίων παραμένει άνισος σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Νωρίτερα τα συμβόλαια του West Texas Intermediate διαπραγματεύονταν στα 64,44 δολάρια ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

    Τα συμβόλαια του Brent με απώλειες 1,4% διαπραγματεύονταν στα 67,92 δολάρια.

    Στις ΗΠΑ, τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα αλλά με τους πιο αργούς ρυθμούς από την έναρξη της πανδημίας.

    Ταυτόχρονα, οι λιανικές πωλήσεις βενζίνης αυξήθηκαν και διαμορφώθηκαν μόλις 1% χαμηλότερα από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την GasBuddy.

    Αυτά είναι θετικά νέα για έναν κλάδο που βασίζεται στην αύξηση των οδικών ταξιδιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του.

    Διαβάστε ακόμα:

    Καύσιμα: Νέα βουτιά 28% στην κατανάλωση βενζίνης – Ο τουρισμός «βαρόμετρο» για την ανάκαμψη

    Ποιοι βλέπουν το πετρέλαιο ξανά στα 100 δολάρια/βαρέλι

    Goldman Sachs: Προβλέψεις για αύξηση της τιμής του πετρελαίου στα 75 δολάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ