• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Παρίσι: 300% πάνω οι τιμές σε ξενοδοχεία και Airbnb

    • Bloomberg

    Vanguelis Panayotis, CEO MKG, (Πηγή: Linkedin)


    Αυξάνονται ήδη κατά περισσότερο από τρεισήμισι φορές από τις συνηθισμένες, οι τιμές των ξενοδοχείων στο Παρίσι, λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

    Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στη γαλλική πρωτεύουσα θα πρέπει να προετοιμαστούν να πληρώσουν περίπου 685 δολάρια τη βραδιά για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων, σε σύγκριση με περίπου 178 δολάρια για μια τυπική διαμονή τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Google.

    Οι τιμές για ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων αγγίζουν τα 953 δολάρια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, από τα συνηθισμένα 266.

    Σημειώνεται ότι η πόλη αναμένει περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια των αγώνων, 3,3 εκατομμύρια από τους οποίους ταξιδεύουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού ή διεθνώς και θα χρειαστούν καταλύματα.

    Για αυτές τις αφίξεις, υπάρχουν περίπου 280.000 δωμάτια διαθέσιμα την ημέρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού του Παρισιού.

    Οι καταναλωτές πολυτελείας θα γλιτώσουν από τους χειρότερους ρυθμούς του πληθωρισμού κατά τη διάρκεια των αγώνων.

    Τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων βλέπουν σχετικά μικρότερες αυξήσεις τιμών από τα τυπικά γειτονικά τους με τις προσιτές τιμές των 1.607 δολαρίων τη βραδιά, σε σύγκριση με τα 625 για μια τυπική διαμονή Ιουλίου.

    Αυτό σημαίνει ότι στην ίδια τιμή με ένα δωμάτιο 20 τετραγωνικών μέτρων στο πεντάστερο Demeure Montaigne έξω από την κομψή λεωφόρο Montaigne—όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Πύργο του Άιφελ να ανάβει από το κρεβάτι σας—τώρα θα νοικιάσετε μόνο ένα δωμάτιο 16 τετραγωνικών μέτρων στο πιο λιτό Hotel Mogador by the Galeries Lafayette, με γοητευτικά εμφανή ξύλινα δοκάρια αλλά λίγες ανέσεις.

    Οι «πιο προσιτές» επιλογές που διατίθενται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι συνήθως τιμές που θα ήταν χαρακτηριστικές των πολυτελών ξενοδοχείων—μεταξύ 500 και 600 δολαρίων, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Expedia Group.

    Συνιστούμε στους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν νωρίς, ώστε να εξασφαλίσουν τα ξενοδοχεία τους, προτού περιοριστεί η διαθεσιμότητα», ανέφερε.

    Το σίγουρο είναι ότι τα δωμάτια γεμίζουν γρήγορα, ενώ το 45% των δωματίων στο Παρίσι έχουν ήδη κρατηθεί κατά τη διάρκεια των αγώνων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τουριστικών ερευνών MKG.

    Συνήθως μόνο το 3% των δωματίων κρατείται ένα χρόνο νωρίτερα.

    Ορισμένα ξενοδοχεία μπορεί επίσης να αφήνουν ορισμένα από τα δωμάτιά τους εκτός λίστας, με την ελπίδα να τα νοικιάσουν σε υψηλότερη τιμή, καθώς πλησιάζει η τελετή έναρξης, ιδιαίτερα αν πιστεύουν ότι οι τιμές, διαπραγματεύθηκαν με αξιωματούχους και χωρίς να υπολογίζεται ο τρέχων πληθωρισμός που τα θέτει σε μειονεκτική θέση, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MKG Βαγγέλης Παναγιώτης.

    «Αυτό φέρνει τα ξενοδοχεία σε δύσκολη θέση και μπορεί να τα ωθήσει να το αναπληρώσουν προσπαθώντας να ορίσουν υψηλότερες τιμές αργότερα για το κοινό», υπογράμμισε.

    Επίσης, η ζήτηση έχει αυξήσει τις τιμές σε πλατφόρμες ενοικίασης διακοπών, όπως η Airbnb και η Vrbo.

    Η μέση ημερήσια τιμή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι 536 δολάρια, σχεδόν τριπλάσια από την τιμή των 195 δολαρίων για την ίδια περίοδο το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων βραχυπρόθεσμης ενοικίασης AirDNA.

    Διαβάστε επίσης

    Intralot: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 135 εκατ. – €0,58/μετοχή η τιμή διάθεσης

    Σωκράτης Κόκκαλης: ΑΜΚ, ομόλογο και δανεισμός για την έξοδο της Intralot από την επιτήρηση

    Ιντραλότ (Κόκκαλης): Κλειδωμένη κατά τουλάχιστον 68% η νέα ΑΜΚ των 120 εκατ. ευρώ- Ποιοι θα βάλουν τα λεφτά



    ΣΧΟΛΙΑ