• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ολοι είναι ενθουσιασμένοι στις αγορές πετρελαίου που σπάει όλα τα ρεκόρ

    • Bloomberg


    Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου ανέφεραν στοιχήματα ρεκόρ για συνεχιζόμενες αυξήσεις των τιμών τόσο για τα σημεία αναφοράς στα πετρελαιοειδή των Η.Π.Α, όσο και του υπόλοιπου κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης και του ντίζελ. Εν τω μεταξύ, οι παραγωγοί περιορίζουν την παραγωγή επίσης σε βαθμό ρεκόρ, καθώς το πετρέλαιο βιώνει τον καλύτερο Ιανουάριο από το 2006. “Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κατεύθυνση του αργού πετρελαίου”, δήλωσε ο Rob Thummel, διευθύνων σύμβουλος της Tortoise Capital Advisors LLC, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων. “Το μακρύ εμπόριο πετρελαίου εξακολουθεί να κινείται προς τη θέση που του αξίζει.”

    Ο αέρας που ωθεί τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε υψηλά τριετίας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο: ο ΟΠΕΚ έχει δείξει μια άνευ προηγουμένου πειθαρχία στη δέσμευσή του σε περικοπές στην παραγωγή, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία διπλασιάζουν τη δέσμευσή τους να εξαλείψουν την παγκόσμια προσφορά που δημιουργεί συνθήκες πληρότητας, οι αμερικανικοί αποθηκευτικοί χώροι αδειάζουν με τον ταχύτερο ρυθμό, και την περασμένη εβδομάδα προστέθηκε στο μείγμα μια ώθηση από το ασθενέστερο δολάριο.

    Ένα άλλο κρίσιμο σημάδι ότι οι χαμηλές τιμές πετρελαίου ανήκουν στο παρελθόν, είναι η σαφής μετατόπιση της καμπύλης των προθεσμιακών συμβολαίων. Τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Λονδίνο, όσο πιο κοντά είναι η παράδοση, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή μέχρι το 2022. Αυτό το πρότυπο, γνωστό ως backwardation, είναι τυπικό των περιόδων που η ζήτηση αυξάνεται και οι προμήθειες σφίγγουν και δεν ήταν τόσο έντονη μετά το 2014.



    ΣΧΟΛΙΑ