• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Warren Buffett επεκτείνει την αυτοκρατορία των ακινήτων του σε Μιλάνο και Ντουμπάι

    • Bloomberg
    Warren Buffett

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Μία από τις μεσιτικές εταιρείες του Warren Buffett περίμενε 18 χρόνια για να υπογράψει την πρώτη της συμφωνία franchise στο εξωτερικό. Τώρα η επιχείρηση επεκτείνει την εμβέλειά της σε περιοχές από την Ιταλία έως την Ιαπωνία και τη Μέση Ανατολή.

    Η Berkshire Hathaway HomeServices αυτόν το μήνα συνεργάστηκε με την Kay & Co., με έδρα το Λονδίνο, την δεύτερη franchisee της στην Ευρώπη, μετά τη Rubina Real Estate στο Βερολίνο. Η εταιρεία ελπίζει να προσθέσει το Μιλάνο, τη Βιέννη και το Ντουμπάι στο δίκτυό της πριν από το τέλος της χρονιάς.

    “Έχουμε ήδη στο στόχαστρο αρκετές αγορές”, δήλωσε ο Gino Blefari, ο οποίος επιβλέπει μια επιχείρηση που εκμεταλλεύεται δίκτυα franchise, σε συνέντευξή του στο Βερολίνο. “Εν τέλει θα έχουμε παρουσία σε όλες τις μεγάλες μητροπολιτικές αγορές”. Η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με πιθανούς συνεργάτες στο Παρίσι και τη Μαδρίτη και εξετάζει την πόλη του Μεξικού, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο.

    Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett απέκτησε για πρώτη φορά μερίδιο στην HomeServices of America – αποτελούμενη από μεσιτικά γραφεία και εταιρείες υποθηκών – στο πλαίσιο μίας αγοράς ενεργειακών δραστηριοτήτων το 2000. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αρχικά δεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή στη HomeServices, όμως η επιχείρηση έχει εξελιχθεί έκτοτε σε μία από τις σημαντικότερες ιδιοκτήτριες μεσιτικών γραφείων στις ΗΠΑ.

    Ο Blefari είναι διευθύνων σύμβουλος της HSF Affiliates, που περιλαμβάνει την Berkshire Hathaway HomeServices και ανήκει στην HomeServices of America. Η επιχείρηση του Blefari εκμεταλλεύεται δίκτυα franchises μεσιτείας ακινήτων.

    Παγκόσμια εμβέλεια

    “Με τόσους πολλούς αγοραστές ακινήτων υψηλών προδιαγραφών που προέρχονται από χώρες εκτός των ΗΠΑ, έγινε απαραίτητο να είμαστε σε θέση να πούμε ότι είμαστε παγκόσμιοι”, δήλωσε.

    Η σύμπραξη με ένα μεσιτικό γραφείο ακινήτων πολυτελείας που επικεντρώνεται στις γειτονιές του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων των Mayfair και Hyde Park, έρχεται την ώρα που το Brexit σφυροκοπεί τη βρετανική αγορά ακινήτων. Ανεπηρέαστη, η βρετανική εταιρεία, τώρα γνωστή ως Berkshire Hathaway HomeServices Kay & Co., σχεδιάζει να επεκταθεί μέσω εξαγορών και κοινοπραξιών και θα προσθέσει έως και 10 ανεξάρτητα γραφεία κατά την επόμενη δεκαετία.

    Γεγονότα όπως το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι κρίσιμα για τη λήψη αποφάσεων για εμάς, λόγω του μακροπρόθεσμου χαρακτήρα του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα”, δήλωσε ο Mitch Lewis, διευθύνων σύμβουλος Ευρώπης και Μέσης Ανατολής στην Berkshire Hathaway HomeServices. “Είναι σημαντικά, χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν καθοδηγούν αυτό που κάνουμε”.

    Η δυνατότητα σύνδεσης των αγοραστών και των πωλητών σε διάφορες χώρες αποδίδει ήδη, σύμφωνα με τον Michael Jalbert, ανώτερο αντιπρόεδρο για τις παγκόσμιες πωλήσεις στις HSF Affiliates. Από τότε που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την Kay & Co., η βρετανική εταιρεία έλαβε σταθερή ροή από το δίκτυο της Berkshire Hathaway. “Και δεν έχουμε ακόμη αλλάξει καν τις ταμπέλες“, είπε.

    Γερμανός εταίρος

    Η Berkshire Hathaway HomeServices έκανε το πρώτο της βήμα προς τη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου δικτύου, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τη Rubina του Βερολίνου νωρίτερα φέτος. Η εταιρεία αναζητά ευκαιρίες και σε άλλες μεγάλες γερμανικές πόλεις, ανέφερε ο Lewis, προσθέτοντας ότι η Φρανκφούρτη θα ήταν ένα “πολύ φυσικό δεύτερο βήμα”.

    Πίσω στις ΗΠΑ, η HomeServices of America συναγωνίζεται με την NRT LLC της Realogy Holdings Corp. για την πρώτη θέση στην αγορά μετά την εξαγορά της ανταγωνίστριας Long & Foster πέρυσι. O Blefari δήλωσε ότι η εταιρεία είναι ξανά στο δρόμο των εξαγορών και αναμένει να κλείσουν δύο μεγάλες εξαγορές μέχρι το τέλος του έτους.

    “Αυτές είναι στιγμές διασκέδασης για εμάς”, είπε. “Είμαστε το πιο όμορφο κορίτσι στο χορό τώρα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος όμιλος προχωρά στην περικοπή 2.300 θέσεων εργασίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από τις 300 μ.β το spread Ιταλίας – Bund

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Η Apple έχει Plan B, αλλά οι προμηθευτές της όχι



    ΣΧΟΛΙΑ