• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής επεκτείνεται στις ΗΠΑ

    • Bloomberg


    Ο Aliko Dangote, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, σχεδιάζει να αποκτήσει γραφεία στη Νέα Υόρκη για να βοηθήσει στη διαφοροποίηση των επενδύσεών του και να αποφύγει τον κίνδυνο διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Αφρική.

    Ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας τσιμέντου στην υποσαχάρια Αφρική θα χρησιμοποιήσει τη βάση αυτή και μια υπάρχουσα στο Λονδίνο για να γίνει πιο παγκοσμιοποιημένος, μετά την ολοκλήρωση ενός διυλιστηρίου 12 εκατομμυρίων δολαρίων, δυναμικότητας 650.000 βαρελιών την ημέρα, που βρίσκεται υπό κατασκευή στη Νιγηρία.

    «Στην Αφρική, γνωρίζετε ότι έχουμε ζητήματα υποτίμησης, επομένως θέλουμε να διατηρήσουμε πραγματικά ένα μέρος του πλούτου της οικογένειας», δήλωσε ο Dangote στην εκπομπή David Rubenstein Show της Bloomberg TV.

    Ο 62χρονος Νιγηριανός επιχειρηματίας έγινε πλουσιότερος κατά 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, καθώς η περιουσία του εξακολούθησε να αυξάνεται χάρη σε επενδύσεις σε τσιμέντο, αλεύρι και ζάχαρη. Με καθαρή αξία περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατάσσεται ως ο 95ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

    Ο όμιλός του, Dangote Industries, περιλαμβάνει την εταιρεία Dangote Cement Plc, που είναι εισηγμένη στο Λάγος, και τέσσερις άλλες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες υπό την ομπρέλα της Dangote που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα πέμπτο της αξίας του χρηματιστηρίου της Νιγηρίας.



    ΣΧΟΛΙΑ