• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο κόσμος άρχισε να βαριέται το bitcoin;

    • Bloomberg
    Bitcoin Bitcoin

    Bitcoin


    Ξαφνικά, ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα και ειδικά με το Bitcoin; Μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά το ράλι των 1.400% του 2017, με άγρια σκαμπανεβάσματα στην πορεία, η μεγάλη μανία για τα ψηφιακά νομίσματα έχει περάσει, τουλάχιστον για την ώρα. Για τον περασμένο μήνα, η τιμή του bitcoin έχει κυμανθεί μεταξύ $8.500 και $11.300 – μια μικρή διακύμανση, τουλάχιστον σε σχέση με την ως τώρα πορεία του. Και οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το “bitcoin” έχουν περιοριστεί πολύ, υποδηλώνοντας το βαθμό του δημόσιου ενδιαφέροντος.

    “Το ευρύ κοινό συνειδητοποιεί τώρα ότι αυτή η επένδυση δεν είναι άνευ κινδύνου, που σε κάνει πλούσιο και γρήγορα, καθώς ο επενδυτικός παράγοντας και το γενικότερο ενδιαφέρον έχει μειωθεί από τότε”, δήλωσε ο Lucas Nuzzi, ανώτερος αναλυτής της Digital Asset Research.

    Η πορεία του ψηφιακού νομίσματος μέσα στο 2018 δείχνει πόσο γρήγορα μπορούν οι επενδύσεις να γίνουν αντικείμενα ενδιαφέροντος και μετά να χάσουν αυτό το ενδιαφέρον. Προς το παρόν, ανήκουν στο παρελθόν οι ημέρες κατά τις οποίες το bitcoin κυριάρχησε στις συζητήσεις ακόμα και σε τραπέζια κατά τη διάρκεια των διακοπών. Οι ιστορίες μοιάζουν πολύ πρόσφατα με εκείνες των πίσω σελίδων των οικονομικών εγγράφων -ξερές αναφορές της κανονιστικής τάξης, της δομής της αγοράς και των νομικών διαφορών.

    Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το “bitcoin” μειώθηκαν κατά 82% από τα υψηλά επίπεδα του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Google Trends. Tweets που αναφέρουν το νόμισμα έφθασαν τις 7 Δεκεμβρίου στις 155.600 και τώρα μειώνονται στα 63.000, λέει η BitInfoCharts. Και ο αριθμός των συναλλαγών σε bitcoin είναι μειωμένος κατά 60% από το αρχείο του στις 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με Blockchain.info.

    google search



    ΣΧΟΛΙΑ