• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο ιός μπορεί να επανεμφανιστεί σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει, υποστηρίζουν ειδικοί στην Κορέα

    • Bloomberg


    Ο ιός μπορεί να επανέλθει σε ανθρώπους που έχουν γιατρευτεί από αυτόν, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της Κορέας.

    Περίπου 51 ασθενείς που έχουν θεραπευτεί στη Νότιο Κορέα βρέθηκαν και πάλι θετικοί στη νόσο, ανέφεραν οι ειδικοί του κέντρου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τη Δευτέρα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μολύνθηκαν εκ νέου, αλλά μπορεί ο ιός να επανενεργοποιήθηκε, δεδομένου ότι βρέθηκαν θετικοί και πάλι λίγο μετά την έξοδο τους από την καραντίνα, δήλωσε ο Jeong Eun-kyeong, γενικός διευθυντής του κορεατικού CDC.

    “Αν και θεωρούμε ως πιθανότερη αιτία την επανενεργοποίηση του ιού, διεξάγουμε ολοκληρωμένη έρευνα για αυτό το θέμα”, τόνισε ο Jeong. “Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας ασθενής κατά τη διάρκεια της θεραπείας βρέθηκε αρνητικός τη μία ημέρα και θετικός την επόμενη”.

    Virus-test At Incheon Airport As Government Start Imposing 2-week Quarantine On All Arrivals

     

    Ένας ασθενής θεωρείται ότι έχει αναρρώσει πλήρως όταν υποβληθεί σε δύο τεστ μέσα σε διάστημα 24 ωρών και βγει αρνητικός και στα δύο. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας θα διενεργήσει επιδημιολογικό έλεγχο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, δήλωσε ο Jeong.

    Η Νότια Κορέα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που βίωσε τη μετάδοση της πανδημίας σε μεγάλη κλίμακα, αλλά έχει μόλις 200 θανάτους από τότε που κορυφώθηκε η καμπύλη με 1.189 κρούσματα σε μία ημέρα, στις 29 Φεβρουαρίου. Με ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα τεστ στον κόσμο και την τεχνολογική προσέγγιση για την ανίχνευση των κρουσμάτων η χώρα κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας χωρίς να εφαρμόσει lockdown ή να κλείσει τις επιχειρήσεις.

    Ο φόβος της εκ νέου μόλυνσης ασθενών που έχουν θεραπευτεί αυξάνεται και στην Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από αναφορές ότι κάποιοι βρέθηκαν και πάλι θετικοί – και μάλιστα έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια – αφού υποτίθεται ότι είχαν αναρρώσει και βγει από το νοσοκομείο. Δεν υπάρχει προς το παρόν εξήγηση στο γιατί συμβαίνει αυτό, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ασυνέπειες στα αποτελέσματα των τεστ.

    Μέχρι την Τετάρτη, η Νότια Κορέα είχε καταγράψει 10.384 κρούσματα, με 6.776 ασθενείς να έχουν βγει από το νοσοκομείο, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins και του Bloomberg News.

    Οι επιδημιολόγοι σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για να μάθουν περισσότερα γύρω από τα αίτια της πανδημίας. Αναφορικά με τη ταχεία παγκόσμια εξάπλωση του ιού οι ειδικοί έχουν εστιάσει πρόσφατα σε ασθενείς που εμφανίζουν ελάχιστα ή και κανένα σύμπτωμα. Η Κορέα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην παρακολούθηση αυτών των περιπτώσεων, οι οποίες προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στην Κίνα, όπου η επιδημία δείχνει να τίθεται υπό έλεγχο.



    ΣΧΟΛΙΑ