• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο δισεκατομμυριούχος που πλήρωσε το ποσό ρεκόρ των 54 εκατ. δολ. για ένα διαμέρισμα στη Σιγκαπούρη

    • Bloomberg

    James Dyson


    Οι ηλεκτρικές σκούπες και τα αθόρυβα πιστολάκια μαλλιών βοήθησαν τον πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας Dyson Ltd, James Dyson, να αποκτήσει πολλά χρήματα.

    Τόσο πολλά ώστε ο ίδιος και η σύζυγος του να διαθέσουν 73,8 εκατ. δολάρια Σιγκαπούρης (54,2 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για να αγοράσουν το υψηλότερο διαμέρισμα της Σιγκαπούρης, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Παράλληλα, κατέβαλαν και την υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί ποτέ για την αγορά ρετιρέ στην πόλη, η οποία, ωστόσο, είναι συνηθισμένη στα υπερβολικά υψηλά κόστη της αγοράς ακινήτων. Τον περασμένο μήνα, ένα ακόμη ρετιρέ πουλήθηκε στην οδό Boulevard, έναντι 52 εκατ. δολαρίων. Ένα υπερπολυτελές condo το οποίο βρίσκεται ακριβώς έξω από την πιο εμπορική περιοχή Orchard Road, στην τιμή των 52 εκατ. δολαρίων.

    Η αγορά του Dyson ξεπέρασε επίσης τα 60 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης που κατέβαλε ο συνιδρυτής του Facebook Inc, Eduardo Saverin για ένα ρετιρέ το 2017.

    Στους τελευταίους ορόφους του ψηλότερου κτιρίου της Σιγκαπούρης, του υπερσύγχρονου Wallich Residence, το ρετιρέ έχει θέα στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή και τα ιστορικά καταστήματα της πόλης.

    Wallich Residence

    Οι χώροι του καταλαμβάνουν τους ορόφους 62 έως 64, ενώ διατέθηκε πρόσφατα προς πώληση στην τιμή των 108 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης. Διαθέτει δική του πισίνα υπερχείλισης, τζακούζι, μπάρμπεκιου και ιδιωτικό ανελκυστήρα από το πάρκινγκ αυτοκινήτων.

    Ο δισεκατομμυριούχος εφευρέτης Dyson αποφάσισε να μεταφέρει τα κέντρικά γραφεία της επιχείρησής του από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Σιγκαπούρη, όπως είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Ιανουάριο.

    Ο Jim Rowan, CFO της εταιρείας του Dyson, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή δεν σχετίζεται με τη φορολογία ή τους φόβους του Brexit, αλλά με την αύξηση της σπουδαιότητας που έχει πλέον η περιοχή της Ασίας για την εταιρεία.

    Ο Dyson και η γυναίκα του είναι μόνιμοι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνονται με τις αυξημένες εισφορές που επιβάλλονται στους αλλοδαπούς που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στη χώρα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ