• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ντράγκι για Τραμπ: «Αν έχεις τέτοιους φίλους…»

    Bloomberg

    Mario Draghi, European Central Bank (ECB)


    Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ήρθε να προστεθεί σήμερα, με τις δηλώσεις του, σε όλους εκείνους που επικρίνουν τις απειλές της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να επιβάλει δασμούς σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα, απευθύνοντας έκκληση συνεργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος.

    Αν και υποβάθμισε την πιθανότητα η απόφαση Τραμπ να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις εγείρουν ερωτηματικά ως προς την ποιότητα των σχέσεων μεταξύ των κρατών.

    «Αν επιβάλλεις δασμούς σε βάρος των συμμάχων σου, τότε ποιοι είναι οι εχθροί σου;», αναρωτήθηκε ο Ντράγκι, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια του Τραμπ.

    Ο κ. Ντράγκι αναφέρθηκε στον κίνδυνο να ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος, προσθέτοντας τον παράγοντα μιας πιθανής ανόδου του προστατευτισμού στους πιθανούς κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας.

    «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι διαμάχες θα πρέπει να συζητιούνται και να επιλύονται σε ένα πολυμερές πλαίσιο και ότι οι μονομερείς αποφάσεις είναι επικίνδυνες», υπογράμμισε ο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναρωτήθηκε επίσης δυνατά «ποια θα είναι άραγε η αντίδραση της συναλλαγματικής ισοτιμίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η ΕΚΤ παίρνει πίσω την παράταση ή αύξηση του QE

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Στις αγορές με 12μηνο Έντοκο η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ