• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Morgan Stanley: Το πετρέλαιο brent θα φτάσει στα 100 δολάρια το τρίτο τρίμηνο του έτους

    • Bloomberg


    Στη λίστα με τις τράπεζες που αναμένουν ότι η τιμή του αργού πετρελαίου θα φτάσει στα 100 δολάρια το βαρέλι εντός του 2022, προστίθεται και η Morgan Stanley.

    Η τράπεζα αναμένει ότι τα αποθέματα πετρελαίου θα μειωθούν περαιτέρω μέχρι το τέλος του έτους, μετά τη σημαντική πτώση που κατέγραψαν το 2021, σύμφωνα με σημείωμα της τράπεζας προς τους πελάτες της.

    Η εφεδρική ικανότητα εφοδιασμού θα συρρικνωθεί στα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από 3,4 εκατομμύρια που είναι σήμερα. Οι επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας στη βιομηχανία πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν κατά 30% μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, καθώς προχωρούν οι πράσινες πρωτοβουλίες.

    Σε προηγούμενη ανάλυσή της, η τράπεζα προέβλεπε ότι η μείωση της ζήτησης θα ξεκινούσε μόλις το παγκόσμιο σημείο αναφοράς πλησίαζε τα 90 δολάρια το βαρέλι.

    Τώρα, βλέπει τη μείωση να συμβαίνει σε υψηλότερο επίπεδο, επειδή η κατανάλωση προϊόντων πετρελαίου ήταν ανθεκτική, ανέφεραν οι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Martijn Rats.

    Για παράδειγμα, η ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ενώ τα δεδομένα του Google Mobility αντικατοπτρίζουν μια απότομη αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Goldman Sachs, μία από τις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, ανέφερε ότι βλέπει τις τιμές του Brent να φτάνουν στα 100 δολάρια επίσης το τρίτο τρίμηνο λόγω του μεγάλου ελλείμματος προσφοράς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σε ρεκόρ επταετίας η τιμή του πετρελαίου – Ξεπέρασε τα 89 δολάρια το βαρέλι

     



    ΣΧΟΛΙΑ