• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Morgan Stanley: Αυξημένος ο κίνδυνος πτώσης του S&P 500 κατά 20%

    • Bloomberg

    Michael Wilson, αναλυτής Morgan Stanley


    Η πτώση άνω του 20% των αμερικανικών μετοχών μοιάζει πιο πιθανή, σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley.

    Mε επικεφαλής τον Michael Wilson, οι αναλυτές αναφέρουν ότι αν και αποτελεί το χειρότερο σενάριο, τα στοιχεία αρχίζουν να υποδεικνύουν ασθενέστερη ανάπτυξη και πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

    Στο σημείωμα τους, οι αναλυτές έθεσαν δύο κατευθύνσεις για τις αμερικανικές αγορές, τις οποίες ονόμασαν «φωτιά και πάγο». Στο σενάριο της φωτιάς, που αποτελεί την πιο αισιόδοξη εκτίμηση, η Fed θα σταματήσει τα κίνητρα προκειμένου η οικονομία να μην καταλήξει “πολύ καυτή”.

    “Αυτή η εξέλιξη θα οδηγούσε σε μια μέτρια και υγιή διόρθωση του S&P 500 κατά 10% “, έγραψαν.

    Ωστόσο, το σενάριο του “πάγου” κερδίζει έδαφος κατά τους αναλυτές, παρουσιάζοντας μια εικόνα σύμφωνα με την οποία η οικονομία επιβραδύνεται απότομα και τα κέρδη μειώνονται.

    The S&P 500 hasn't had a 1%-plus gain for more than two months

     

    Οι μετοχές παγκοσμίως υποχώρησαν την Δευτέρα λόγω της ανησυχίας ότι η κρίση χρέους στον κινέζικο όμιλο Evergrande θα μπορούσε να επηρεάσει το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των ΗΠΑ έδειξαν πτώση περίπου 1%. Ωστόσο, ο S&P 500 βρίσκεται μόλις 2% κάτω από το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

    Μεταξύ των διαχειριστών της Wall Street, η Morgan Stanley είναι πιο bearish από τους περισσότερους, αλλά οι απόψεις της απηχούν και άλλες τράπεζες που έχουν προχωρήσει σε δυσοίωνες προβλέψεις πρόσφατα.

    «Θα είναι φωτιά ή πάγος; Δεν γνωρίζουμε, αλλά το σενάριο του πάγου θα ήταν χειρότερο για τις αγορές και κλίνουμε προς αυτή την κατεύθυνση», έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley. «Πιστεύουμε ότι η μετάβαση στο μέσον του κύκλου θα τελειώσει με την κυλιόμενη διόρθωση να πλήττει στο τέλος τον S&P 500».

    Η τράπεζα συνέστησε στους επενδυτές να ακολουθήσουν αμυντικές, ποιοτικές εταιρείες για να προστατευθούν και να διατηρήσουν κάποια έκθεση σε χρηματοοικονομικές μετοχές, οι οποίες θα ωφεληθούν από την αύξηση των επιτοκίων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ