• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μονομαχία CVC Capital – Louis Vuitton για τα δημοφιλή σανδάλια Birkenstock

    • Bloomberg


    Μετά από την CVC Capital Partners, ένα ακόμη private equity, το L Catterton, στο οποίο συμμετέχει ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH, προχώρησε στην υποβολή προσφοράς για την εξαγορά της Birkenstock, της γερμανικής κατασκευάστριας των δημοφιλών σανδαλιών, που αποτελούν τη νέα τάση στο χώρο υποδημάτων, αναφέρουν πληροφορίες.

    Οι ιδιοκτήτες της Birkenstock επικεντρώνονται επί του παρόντος στις διαπραγματεύσεις με την L Catterton, καθώς η εταιρεία επενδύσεων έχει ιστορικό στην εξαγορά και επέκταση οικογενειακών brands του κλάδου ένδυσης και υπόδησης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το bloomberg. Παράλληλα, εκτιμούν ότι υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης στην Ασία μέσω του δικτύου που διαθέτει η L Catterton στην περιοχή.

    Η L Catterton θα βρεθεί αντιμέτωπη με το pirvate equity CVC Capital Partners, το οποίο προσέγγισε την Birkenstock τον περασμένο μήνα. Οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής γερμανικής εταιρείας επιδιώκουν η αποτίμηση της εταιρεία να κυμανθεί στα περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4,8 δισεκατομμύρια δολάρια) έως 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους, ανέφεραν πηγές. Η L Catterton πραγματοποιεί due diligence προκειμένου να ολοκληρώσει την προσφορά της.

    Η κατάσταση είναι ρευστή και δεν υπάρχει βεβαιότητα για την συναλλαγή, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι τηρούν σιγή ιχθύος.

    Η L Catterton δημιουργήθηκε το 2016 μετά τη συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων Catterton με το private equity του ομίλου της LVMH και τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του Bernard Arnault. Η εταιρεία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 22 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Οι επενδύσεις της περιλάμβαναν την εταιρεία παραγωγής τζιν Pepe Jeans, τη μάρκα εξοπλισμού γυμναστικής Sweaty Betty, την εταιρεία καλλυντικών Bliss και τον διαδικτυακό λιανοπωλητή Everlane.

    Η Birkenstock, με ιστορία 250 ετών, είναι γνωστή για τα σανδάλια της που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών όλων των κατηγοριών. Το στυλ των σανδαλιών υιοθέτησαν και αρκετές εταιρείες ειδών πολυτελείας που έφτιαξαν ανάλογα προϊόντα, όπως η Celine και Givenchy.

    Η εταιρεία πούλησε 23,8 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια το οικονομικό έτος έως τον Σεπτέμβριο του 2019, γεγονός που βοήθησε τις πωλήσεις να αυξηθούν κατά 11% στα 721,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα καθαρά έσοδα για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 40% στα 129 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα σανδάλια Birkenstock πωλούνται στις ΗΠΑ από το 1966, χρονιά που τα ανακάλυψε μία γυναίκα με το όνομα Margot Fraser στις διακοπές της στη Γερμανία και αποφάσισε να αναλάβει την εισαγωγή τους στην αμερικανική αγορά. Στα προϊόντα της,  περιλαμβάνονται ακόμη ζώνες, τσάντες και κρεβάτια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    CVC Capital: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Birkenstock έναντι 5 δισ. δολαρίων

    CVC Capital Partners: Εξαγόρασε το τμήμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας της Shiseido έναντι 1,5 δισ. δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ