• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μυστήριο γύρω από το γεύμα των 4,57 εκατ. δολαρίων με τον Warren Buffett

    • Bloomberg


    Ο Κινέζος επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων Justin Sun, ο οποίος επικαλέστηκε θέματα υγείας για την αναβολή του φιλανθρωπικού του γεύματος με τον Warren Buffett αυτή την εβδομάδα, εξέφρασε μία μακρά απολογία σε όλους για το γεγονός ότι διαφήμιζε το σχέδιό του να δειπνήσει με έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής, επισημαίνοντας πως προκάλεσε ανησυχίες στις αρχές.

    Σε μια μακρά ανάρτησή του στο Weibo, ο Sun, ο οποίος κλείνει τα 29 αυτόν το μήνα, δήλωσε ότι ενήργησε ανώριμα και έδωσε κακό παράδειγμα στο κοινό, προωθώντας «υπερβολικά» την εκδήλωση. «Έχει προκαλέσει πολλές συνέπειες που δεν περίμενα καθόλου», είπε, χωρίς να εξηγήσει ποιες είναι αυτές.

    Η ανακοίνωση του Sun τη Δευτέρα ότι αναβάλλει ένα γεύμα που είχε κερδίσει με μία προσφορά αξίας 4,57 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία, πυροδότησε φημολογία ότι ο ίδιος ή η εταιρεία του είχαν υποστεί πιέσεις. Η κίνηση έχει περιστοιχιστεί από ένα μπαράζ αναρτήσεων και άρθρων που ισχυρίζονται ότι έχει απορριφθεί το αίτημά του για βίζα εξόδου από την Κίνα και ότι η επιχείρησή του και το κρυπτονόμισμά της, Tron, τέθηκαν υπό διερεύνηση. Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος έπεφτε ακόμα και αφού δημοσίευσε ένα βίντεο που τον έδειχνε στο Σαν Φρανσίσκο.

    Ένα άτομο με γνώση του θέματος δήλωσε ότι αρκετά στελέχη της Tron κρατήθηκαν για μικρό χρονικό διάστημα από τις κινεζικές αρχές και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα μόλις ο Sun συμφώνησε να αναβάλει το γεύμα. Το πρόσωπο ζήτησε να μην κατονομαστεί, μιλώντας για ιδιωτικά ζητήματα.

    Η Nicole Wood, εκπρόσωπος της Tron, αρνήθηκε να σχολιάσει. Συνεργάτης του Buffett δεν απάντησε αμέσως σε ένα μήνυμα που ζητούσε σχόλια εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας. Το γραφείο επικοινωνίας της αστυνομίας του Πεκίνου δεν απάντησε αμέσως σε ερωτήσεις με φαξ.

    Η ετήσια φιλανθρωπική δημοπρασία του Buffett σπάνια ήταν τόσο δραματική τα τελευταία χρόνια, με πολλούς νικητές να επιλέγουν να παραμείνουν ανώνυμοι. Αντίθετα, ο Sun ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ελπίζει να ενημερώσει τον Buffett, έναν επικριτή των κρυπτονομισμάτων, σχετικά με τα οφέλη των ψηφιακών νομισμάτων και την τεχνολογία στην οποία βασίζονται, το blockchain. Μόλις λίγες ώρες πριν ο επιχειρηματίας ακυρώσει την συνάντηση ξαφνικά, έστελνε διαδικτυακά προσκλήσεις σε άλλους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων.

    Η Tron, εν τω μεταξύ, έχει χάσει περίπου το 18% της αξίας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις τιμές στο CoinMarketCap.com.



    ΣΧΟΛΙΑ