• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Mega deal στον χώρο του online στοιχήματος: CVC Capital και Sky Plc πουλούν τη Sky Betting & Gaming

    • Bloomberg
    πόκερ


    Σε συμφωνία για την εξαγορά της Sky Betting & Gaming, έναντι του ποσού των 4,7 δισ. δολαρίων, κατέληξε ο κολοσσός του πόκερ Stars Group, ο οποίος επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ανοιχθεί ακόμη περισσότερο στον χώρο του στοιχηματισμού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

    Ο όμιλος, ο οποίος έχει την έδρα του στο Τορόντο, θα καταβάλει το τίμημα της εξαγοράς στους ιδιοκτήτες της Sky Betting & Gaming, CVC Capital Partners και Sky Plc, εν μέρει σε μετρητά και εν μέρει σε μετοχές. Υπολογίζει δε ότι με τη συμφωνία αυτή, το 30% των εσόδων του θα προέρχεται στο εξής από τα αθλητικά στοιχήματα, τα οποία είναι και ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στον κλάδο των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να πάρει τον έλεγχο της William Hill, ο όμιλος Stars Group αποκτά με την εξαγορά της Sky Betting & Gaming σημαντικό μερίδιο αγοράς στη Βρετανία, τη μεγαλύτερη ρυθμισμένη αγορά στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών, και τη δυνατότητα προσέλκυσης νέων πελατών στις online πλατφόρμες καζίνο και πόκερ που διαχειρίζεται.



    ΣΧΟΛΙΑ