• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Marks & Spencer: Σε εξέλιξη το πλάνο ανάκαμψης της εταιρείας – Αναμένει κέρδη μέχρι 350 εκατ. στερλίνες

    • Bloomberg
    steve rowe

    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer


    Κέρδη έως και 350 εκατ. στερλίνων (495 εκατ. δολάρια) αναμένει το τρέχον δημοσιονομικό έτος η Marks & ​​Spencer, καθώς ανακάμπτει από την πανδημία.

    Η βρετανική επιχείρηση ενδυμάτων και παντοπωλείων ανακοίνωσε ότι οι θετικές εκτιμήσεις στηρίζονται στην ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης στα καταστήματα της, καθώς οι περιορισμοί του lockdown έχουν αρθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία. Η αλυσίδα σχεδιάζει επίσης να “αναπτυχθεί επιθετικά” στην διαδικτυακή κοινοπραξία τροφίμων με την Ocado Group.

    Η M&S έχει ήδη εξασφαλίσει κέρδη σχεδόν 80 εκατ. στερλίνων από την κοινοπραξία της Ocado, από τις αρχές του έτους έως τις 3 Απριλίου, καθώς περισσότεροι άνθρωποι παραγγέλνουν φαγητό online ενώ εργάζονται από το σπίτι τους, ανέφερε σε δήλωση της.

    Παρά την ισχυρή ζήτηση που σημειώθηκε πέρυσι για το τμήμα τροφίμων της εταιρείας, ο κλάδος ένδυσης και ειδών σπιτιού επλήγησαν, με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 31,5% καθώς τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά επί μήνες.

    Συνολικά, το προ φόρων κέρδη υποχώρησαν στα 41,6 εκατ. στερλίνες από 403,1 εκατ. στερλίνες την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Το ισχυρό brand της Βρετανίας, πραγματοποιεί πωλήσεις τόσο online όσο και μέσω των εκατοντάδων καταστημάτων που διατηρεί σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η κερδοφορία της υποχωρεί. Αρκετές ομάδες διαχείρισης προσπάθησαν να αντιστρέψουν την πορεία της, ενώ επικεφαλής της νέας προσπάθειας είναι ο CEO, Steve Rowe.

    Το σχέδιο του Rowe στοχεύει στον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της γκάμας ενδυμάτων M&S, τη μείωση του κόστους, το άνοιγμα μεγαλύτερων καταστημάτων τροφίμων που προσφέρουν μια πληρέστερη γκάμα και την πώληση περισσότερων προϊόντων μέσω διαδικτύου. Η προσπάθεια ανάκαμψης της M&S έχει επηρεαστεί από την πανδημία, με ορισμένα καταστήματα να κλείνουν για μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown.

    Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ο Rowe είπε, ότι παρά τις προκλήσεις, η M&S έχει «διορθώσει τα βασικά» και τώρα κινείται σε μια φάση ανάπτυξης καθώς προχώρησε στην αναδιοργάνωση της ομάδας διαχείρισης της. Όπως επισήμανε η πανδημία βοήθησε στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της.

    Η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε νωρίτερα άνοδο 6,1% στο Λονδίνο, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 20%.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ο κληρονόμος της Nintendo, η παράξενη υιοθεσία και το οικογενειακό γραφείο των 920 εκατ. δολαρίων

    Γιατί ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Lufthansa πούλησε μετοχές αξίας 400 εκατ. δολαρίων

    Το μυστικό του CEO που κατάφερε να εκτινάξει την απόδοση της μετοχής της εταιρείας του κατά 5.300%

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ