• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    MacKenzie Scott: Πραγματοποίησε δωρεές 3,9 δισ. δολ. σε εννέα μήνες

    • Bloomberg
    MacKenzie Scott

    MacKenzie Scott


    Η MacKenzie Scott δώρισε σχεδόν 3,9 δισ. δολάρια τους τελευταίους εννέα μήνες σε 465 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης δωρεάς που έγινε ποτέ από ένα άτομο, στην Planned Parenthood.

    Η δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγος του Jeff Bezos, αναφέρθηκε στην τελευταία της προσφορά σε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα Medium που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, λέγοντας ότι ο στόχος της φιλανθρωπίας της ήταν «να υποστηρίξει τις ανάγκες ανθρώπων που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, από ομάδες όλων των κατηγοριών». Στο σύνολο των δωρεών περιλαμβάνονται και τα 436 εκατομμύρια δολάρια για τις θυγατρικές του Habitat for Humanity που έγιναν γνωστές την Τρίτη.

    Στη λίστα των παραληπτών περιλαμβάνονται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Boys & Girls Clubs έως το Climate Justice Resilience Fund για το κλίμα και το National Rural Health Association, αλλά δεν ανέφερε πόσα έλαβε κάθε ομάδα.

    Σε ξεχωριστή δήλωση, η Planned Parenthood Federation of America δήλωσε την Τετάρτη ότι έλαβε 275 εκατομμύρια δολάρια από την Scott, την μεγαλύτερη δωρεά που έχει λάβει από ένα μόνο άτομο, στην ιστορία της.

    Αναφορικά με τις επιλογές της ομάδας συμβούλων της, η Scott στην ανάρτηση της διευκρίνισε: «Δεν υποστηρίζουμε συγκεκριμένες πολιτικές ή μεταρρυθμίσεις. Αντίθετα, αναζητούμε ένα χαρτοφυλάκιο οργανισμών που υποστηρίζει την δυνατότητα όλων των ανθρώπων να συμμετέχουν σε λύσεις».

    Η Scott, 51 ετών, πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, επιλέγει οργανισμούς που ασχολούνται με την κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση, τις τέχνες, την υγεία και άλλα.

    Αρχικά ζήτησε από τους οργανισμούς να κρατήσουν μυστικές τις δωρεές της μέχρι να κάνει η ίδια την ανακοίνωση της, στην οποία αναφέρεται το αθροιστικό ποσό που έχει δωρίσει. Στα τέλη του περασμένου έτους έκανε στροφή, λέγοντας ότι εναπόκειται στους οργανισμούς να μοιραστούν τις επιχορηγήσεις.

    Σε μια από τις πρόσφατες αναρτήσεις στο blog της, η Scott είπε ότι η ομάδα της επεξεργάζονταν έναν ιστότοπο, ο οποίος θα είναι έτοιμος εντός του έτους, και θα περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δωρεές της, συμπεριλαμβανομένης μιας βάσης δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης των επιχορηγήσεων της.

    Η Scott έχει περιουσία 55,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Διαβάστε ακόμη:

    Melinda Gates και MacKenzie Scott στηρίζουν το Gender Fund του 1 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ