Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Νέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή (18/10) στο κέντρο του Μιλάνου, όπου εκατοντάδες νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ντουόμο και στους γύρω δρόμους, προκαλώντας καταστροφές σε καταστήματα και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ένταση αναζωπυρώθηκε μόλις ένα 24ωρο μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής, με συγκρούσεις, βανδαλισμούς και λεηλασίες.

1

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν αρχικά σε μικρές ομάδες των 10 έως 20 ατόμων στην πλατεία Ντουόμο, προτού κινηθούν προς τους εμπορικούς δρόμους του κέντρου.

Στη Via Torino, έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της πόλης, ομάδες νεαρών προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, εκτοξεύοντας τραπέζια και καρέκλες από γειτονικές επιχειρήσεις εστίασης. Παράλληλα, μετέφεραν κάδους απορριμμάτων στη μέση του δρόμου, δημιουργώντας αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν νεαροί εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές, ενώ σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα σημειώθηκαν και λεηλασίες.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και καραμπινιέροι αναπτύχθηκαν στην πλατεία Ντουόμο και στη Via Torino για την αποκατάσταση της τάξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 50 νεαροί προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνου, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.

Διαβάστε επίσης

Η Λιθουανία κατηγορεί την Ρωσία για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις της Starlink

Γαλλία: Νέα επεισόδια στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι

Ζελένσκι: Σε συνομιλίες με τους απεσταλμένους του Τραμπ για μια νέα συνάντηση εντός εβδομάδας