• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    MacKenzie Scott: Η πρώην κυρία Μπέζος μοιράζει δισεκατομμύρια μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο!

    • Bloomberg
    MacKenzie Scott

    MacKenzie Scott


    Σε 2,15 δισ. δολάρια έχουν ανέλθει οι συνολικές δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα έκανε η πρώην σύζυγος του Τζέφ Μπέζος, MacKenzie Scott, το 2023, ενισχύοντας οικονομικά μια μεγάλη γκάμα από 360 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, από την Ένωση Ασιατών Αμερικανών Δημοσιογράφων έως μια εταιρεία που εμπορεύεται χάπια για την άμβλωση.

    Σε αντίθεση με πολλούς μεγιστάνες φιλανθρώπους, η 53χρονη Scott δεν δωρίζει χρήματα μέσω κάποιου ιδρύματος, το οποίο θα έπρεπε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σύμφωνα με τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Εσόδων.

    Από τη στιγμή που πήρε διαζύγιο, το 2019, από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος -ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 168,7 δισεκατομμύρια δολάρια-, η Scott έχει δωρίσει περισσότερα από 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 1.900 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

    Η περιουσία της αγγίζει τα 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Το 2019, η Scott υπέγραψε το “Giving Pledge”, μια μη δεσμευτική υπόσχεση που δίνουν οι δισεκατομμυριούχοι να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους.

    «Εκτός από όσα περιουσιακά στοιχεία μου έχει προσφέρει η ζωή, έχω ένα “δυσανάλογο” χρηματικό ποσό που θέλω να μοιραστώ», έγραψε σε επιστολή της στον ιστότοπο Giving Pledge.

    «Θα συνεχίσω να σκέφτομαι τη φιλανθρωπία. Θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια. Αλλά δεν θα περιμένω. Θα συνεχίσω μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην σύζυγός της Τζέφ Μπέζος, 59 ετών, δεν έχει υπογράψει τη συγκεκριμένη δέσμευση, ωστόσο, πέρσι ανέφερε ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

    Μάλιστα, το καλοκαίρι έγινε γνωστό ότι με τη χρηματοδότηση του Bezos Learning Center θα γίνει μια εκθαμβωτική προσθήκη στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian στην Ουάσιγκτον.

    Το νέο εκπαιδευτικό κέντρο, που θα πάρει το όνομα του δισεκατομμυριούχου χορηγού, σχεδιάζεται από το αρχιτεκτονικό γραφείο Perkins & Will το οποίο ήρθε πρώτο μεταξύ πέντε άλλων υποψηφίων, ύστερα από πρόσκληση του Smithsonian.

    Διαβάστε επίσης: 

    Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη: Η πρώτη «επίσημη» εμφάνισή της

    Φαίη Μπέη – Ιλεάνα Ισμυρίδη: Χριστουγεννιάτικο Pop Up Project σε Αθήνα και Λονδίνο

    Γιάννης Δελούδης: Ο επιχειρηματίας που δίδαξε στους Έλληνες τι σημαίνει design και καλό γούστο



    ΣΧΟΛΙΑ