• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Leica: Από τις θρυλικές φωτογραφικές μηχανές στα ρετρό ρολόγια των 10.000 ευρώ


    Η διάσημη για τις στιβαρές αναλογικές φωτογραφικές μηχανές της Leica, φωτογραφικές μηχανές που όμως είναι ιδιαίτερα αναχρονιστικές στη σημερινή ψηφιακή εποχή, δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε ένα εξίσου ρετρό προϊόν: τα πολυτελή μηχανικά ρολόγια.

    Τα κατασκευασμένα στη Γερμανία ρολόγια της Leica θα αποτελέσουν σίγουρα πρόκληση για τον ελβετικό ανταγωνισμό, αν μη τι άλλο με τις τιμές τους, αφού ξεκινούν από τα 9.900 ευρώ.

    Η Leica Camera AG συνεργάζεται με την Lehmann Prazision GmbH, ενώ πολλά από τα εξαρτήματα έρχονται από την περιοχή Black Forest της Γερμανίας, η οποία είναι διάσημη για τη βιομηχανία ρολογιών-κούκων της.

    Η Leica προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά πουλώντας φακούς για ψηφιακές κάμερες και smartphone και σχεδιάζοντας ακριβές ψηφιακές εκδόσεις των εμβληματικών τηλέμετρων της. Τα ρολόγια, πάλι, σχεδιάστηκαν στο Ernst Leitz Werkstatten, ένα εργαστήριο για νέα προϊόντα που έχει πάρει το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας.

    Leica, 1914

    Η εταιρεία σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά δύο μοντέλα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με τις ακριβότερες επιλογές να περιλαμβάνουν στη σχεδίασή τους και ροζ χρυσό. Σχεδιάζεται επίσης ένα limited edition ρολόι με κόκκινο καντράν, το οποίο θα παραπέμπει στο λογότυπο της Leica.

    H Leica δεν είναι, όμως, η μοναδική γερμανική εταιρεία που κάνει στροφή στα ρολόγια προκειμένου να επιβιώσει. Πριν είκοσι χρόνια, η εταιρεία κατασκευής πολυτελών στυλογράφων Montblanc προσέθεσε και αυτή μια σειρά από ρολόγια στη συλλογή της και σήμερα είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ρολογιών του ελβετικού ομίλου Richemont.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Rolex των 37.000 δολαρίων που φτιάχτηκε για την… παραλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To νέο στοίχημα της Montblanc (12 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο! (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ