• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Καναδάς: Απαγορευτικό στα κρουαζιερόπλοια μέχρι το 2022 – Οι επιπτώσεις για τις εταιρείες του κλάδου

    • Bloomberg


    Ο Καναδάς παρατείνει το απαγορευτικό για τα κρουαζιερόπλοια έως τον Φεβρουάριο του 2022 λόγω του Covid-19, βάζοντας έτσι τέλος στα δημοφιλή καλοκαιρινά ταξίδια στην Αλάσκα για ένα ακόμη έτος.

    Η απαγόρευση θα επιτρέψει στις αρχές να επικεντρωθούν στη διάθεση του εμβολίου για τον κορονοϊό και στον περιορισμό της εξάπλωσης των νέων μεταλλάξεων του ιού, ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας.

    Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα σε μία βιομηχανία που προσπαθεί να ανακάμψει μετά από την ακινητοποίηση των κρουαζιερόπλοιων σχεδόν για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας.

    Η Αλάσκα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του κλάδου της κρουαζιέρας – προσέλκυσε ρεκόρ 1,33 εκατομμυρίων επισκεπτών το 2019 – και η απόφαση του Καναδά θα επηρεάσει επίσης τις κρουαζιέρες στη Νέα Αγγλία που ταξιδεύουν βόρεια στο Μόντρεαλ και σε άλλες στάσεις.

    “Αυτή η παράταση της απαγόρευσης, εάν δεν τροποποιηθεί καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες της πανδημίας ή μέσω άλλων κινήσεων από τις αρχές των ΗΠΑ, θα αναγκάσει ενδεχομένως την εταιρεία μας να ακυρώσει τις περιόδους διακοπών μέσω κρουαζιέρας της Αλάσκας και του Καναδά / Νέα Αγγλία για φέτος”, δήλωσε η Carnival Corp. σε email.

    Cruise Ships As Fears Over Shrinking Glaciers Fuels Tourism

    Η Norwegian Cruise Line Holdings, η οποία επίσης ταξιδεύει στην Αλάσκα, δήλωσε ότι εξετάζει την απόφαση και δεν έχει ακυρώσει τις κρουαζιέρες που επισκέπτονται καναδικά λιμάνια.

    «Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε αρκετές πρωτοβουλίες που μπορεί να επιτρέψουν τη συνέχιση αυτών των κρουαζιέρων, ειδικά για τη σημαντική σεζόν της Αλάσκας», δήλωσε η εταιρεία. «Δεδομένης της αβεβαιότητας του τρέχοντος περιβάλλοντος, θα συνεχίσουμε επίσης να συνεργαζόμαστε με την καναδική κυβέρνηση για την τροποποίηση της απαγόρευσης».

    Τα κρούσματα του Covid-19 σε κρουαζιερόπλοια στις αρχές της πανδημίας οδήγησαν στο θάνατο ορισμένους επιβάτες και μέλη του πληρώματος και εγκλώβισαν πολλά πλοία, καθώς τα λιμάνια δεν τους επέτρεπαν να εισέλθουν με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι κρουαζιέρες.

    Η βιομηχανία εξακολουθεί να είναι κλειστή στις ΗΠΑ, αλλά οι εταιρείες του κλάδου στοχεύουν στην σταδιακή επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους και στην επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους των στόλων τους στην θάλασσα μέχρι το τέλος του έτους.

    Νόμος της ναυτιλίας

    Ένας ναυτικός νόμος του 1920 απαγορεύει στα πλοία με ξένες σημαίες να μεταφέρουν επιβάτες απευθείας μεταξύ δύο λιμένων των ΗΠΑ, οπότε τα ταξίδια της Αλάσκας τα κρουαζιερόπλοια αναγκάζονται να κάνουν στάσεις στον Καναδά. Η Αλάσκα αντιπροσωπεύει περίπου το 5% της παγκόσμιας ανάπτυξης γραμμών κρουαζιέρας, σύμφωνα με την Cruise Lines International Association (CLIA).

    «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρόοδος σε σχέση με την πανδημία επιταχύνεται και ο Καναδός Υπουργός Μεταφορών θα ακυρώσει την προσωρινή διαταγή και θα επιτρέψει την επιστροφή των διακοπών κρουαζιέρας το 2021», δήλωσε η Carnival.

    Θεόδωρος Κόντες: «Μαγική εικόνα» τα κρουαζιερόπλοια το 2020 στην Ελλάδα λόγω Covid-19

    Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας προετοιμάζεται για την νέα τουριστική σεζόν

    Έτος μεγάλων προκλήσεων το 2021 για την κρουαζιέρα – Ποιες οι εξελίξεις στην Ελλάδα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ