• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JP Morgan: Η μετάλλαξη Omicron δεν θα σταματήσει το παγκόσμιο ράλι μετοχών

    • Bloomberg
    JP Morgan

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    Η Omicron δεν θα εκτροχιάσει το ράλι των διεθνών αγορών, σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan Chase & Co, αναφέρει το bloomberg.

    «Οι σποραδικές αναποδιές», όπως η εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron, θα πρέπει να εξεταστούν «στο πλαίσιο της υψηλότερης φυσικής και αποκτηθείσας μέσω των εμβολίων ανοσίας, της σημαντικά χαμηλότερης θνησιμότητας και των νέων αντιικών θεραπειών», έγραψαν οι αναλυτές με επικεφαλής τους Dubravko Lakos-Bujas και Mislav Matejka. «Αναμένουμε ότι η μετά τον Covid ομαλοποίηση θα συνεχίσει να επιβεβαιώνεται παγκοσμίως το 2022», τόνισαν.

    Οι ευρωπαϊκές και ασιατικές μετοχές, μαζί με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών των ΗΠΑ, υποχώρησαν την Τρίτη, όταν στελέχη της Moderna επιβεβαίωσαν ότι η νέα μετάλλαξη μπορεί να μην καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν το νέο στέλεχος του ιού είναι εξίσου λοιμογόνο με τις προηγούμενες μεταλλάξεις, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες, όπως οι Moderna, Pfizer και BioNTech εργάζονται για την κατασκευή ανανεωμένων εμβολίων.

    Bullish Outlook

    Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις τελευταίες ανησυχίες, οι αναλυτές της JP Morgan προβλέπουν ότι ο δείκτης S&P 500 θα κερδίσει περίπου 9% από τα τρέχοντα επίπεδά του για να ανέβει στις 5.050 έως το τέλος του 2022.

    «Συνεχίζουμε να βλέπουμε την αγορά ανοδικά, αν και με περισσότερη μετριοπάθεια, με αύξηση των κερδών καλύτερη από την αναμενόμενη, με χαλάρωση των κραδασμών της προσφοράς και εξομάλυνση των καταναλωτικών συνηθειών», έγραψαν στο σημείωμά τους για τις προοπτικές του επόμενου έτους.

    Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ξεπεράσουν σε απόδοση τις αμερικανικές, οι κινεζικές μετοχές θα έχουν καλύτερη απόδοση από τις αναδυόμενες αγορές και οι αναδυόμενες αγορές θα ξεπεράσουν τις ανεπτυγμένες.

    Παράλληλα εστιάζουν στην επιθετική στροφή των κεντρικών τραπεζών και όχι τον Covid-19, ως τον βασικό κίνδυνο για την ανοδική τους προοπτική, ενώ συστήνουν στους επενδυτές να επικεντρωθούν στην ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά, τις καταναλωτικές υπηρεσίες και τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις.

    Παράλληλα, προτιμούν τις εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης έναντι άλλων αμυντικών κλάδων.

     Διαβάστε ακόμη:

    JP Morgan: Οverweight στα ελληνικά ομόλογα-Επενδυτική βαθμίδα το β’ εξάμηνο του 2022



    ΣΧΟΛΙΑ