• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ηχηρή παρέμβαση από τον κορυφαίο συνδικαλιστή της Volkswagen: «Η Γερμανία δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη»

    • Bloomberg

    Ο Μπερντ Όστερλοχ με τον CEO της VW


    Καθώς η Volkswagen βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές στο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ, το μεγαλύτερο στον κόσμο, ο κορυφαίος συνδικαλιστής της αυτοκινητοβιομηχανίας εκφράζει έντονη ανησυχία για την αδυναμία της Ευρώπης να καταλήξει σε κοινή γραμμή απέναντι στην πανδημία.

    Προειδοποιεί δε ότι οι πολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας μπορεί να αποδειχθούν πιο επιζήμιες από τα προβλήματα που δημιούργησε στην παραγωγή.

    Ο Μπερντ Όστερλοχ, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW, εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους που ενέχει η μη ενότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

    Αν δεν υπάρχει συνεργασία και υπάρξει διάσπαση στην ενιαία αγορά, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αναφέρει ο Όστερλοχ σε ανοιχτή επιστολή του.

    «Φοβόμαστε ότι η Ευρώπη δεν θα ξυπνήσει ξανά μετά από μια τέτοια κατάσταση διπλής παράλυσης», σημειώνει και προσθέτει: «Τα θεμέλια της επιτυχίας μας, των θέσεων εργασίας μας και των περιοχών στις οποίες γεννηθήκαμε θα κλονιστούν δια παντός».

    Τα σχόλια του κ. Όστερλοχ μαρτυρούν την ένταση που επικρατεί στην οικονομία μετά τα μέτρα lockdown που ελήφθησαν με αποτέλεσμα να κλείσουν εργοστάσια, σχολεία και εκατομμύρια κόσμου στο σπίτι του. Τώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει από τους πολιτικούς να προχωρήσουν σε καίριες παρεμβάσεις.

    Να σημειωθεί ότι ενώ η Κίνα είναι η περιοχή με τις περισσότερες πωλήσεις για την VW, η ευρωπαϊκή αγορά είναι κρίσιμη για την επιτυχία της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έχει εργοστάσια σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και της Ισπανίας. Εργοστάσια τα οποία συνδέονται αναπόσπαστα μέσα από σύνθετες εφοδιαστικές αλυσίδες και τα οποία απασχολούν 470.000 εργαζομένους, όταν το συνολικό δυναμικό της VW παγκοσμίως είναι 670.000 άτομα.

    «Αυτό που μας κάνει ανταγωνιστικούς διεθνώς, όπως και την ΕΕ, είναι οι ελευθερίες της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς και η δύναμή της στο διεθνές προσκήνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όστερλοχ. Και σημειώνει: «Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, η Γερμανία ειδικότερα διαπιστώνει εντονότερα από ποτέ άλλοτε εδώ και δεκαετίες ότι η οικονομία μας δεν είναι βιώσιμη εντός των εθνικών συνόρων».



    ΣΧΟΛΙΑ