• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Volvo πρόκειται να εκπλήξει τους επενδυτές της, θετικά αυτή τη φορά

    • Bloomberg

    Martin Lundstedt, CEO της Volvo


    Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία φορτηγών στον κόσμο πρόκειται να αυξήσει την χρηματιστηριακή της αξία περίπου κατά ένα πέμπτο, αναφέρουν εκτιμήσεις αναλυτών.

    Η Volvo AB, η οποία με το ζόρι ανταποκρίνεται στις παραγγελίες της, θα ευχαριστηθεί πολύ να αυξήσει την ζήτηση στα φορτηγά της το 2019, σύμφωνα με τον Graham Phillips, αναλυτή στην Jefferies Group LLC. Ο ίδιος αναφέρει πως οι φόβοι σχετικά με το ότι η Volvo παραείναι ευάλωτη στις εναλλαγές της αγοράς καθοδηγούν πλέον κατά πολύ τη μετοχή της.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνουν ότι οι μετοχές της Volvo θα έχουν αύξηση κατά 20,6% τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό το ποσοστό αποτελεί την δεύτερη καλύτερη πιθανή απόδοση από όλες τις εταιρίες που διαπραγματεύονται στον δείκτη  OMX της Στοκχόλμης. Είναι επίσης σχεδόν το διπλάσιο της μέσης απόδοσης της Volvo την τελευταία δεκαετία.

    «Όσο η αγορά των φορτηγών παραμένει ανοδική, όπως περιμένουμε, υπάρχει χώρος για ανάπτυξη της εταιρίας», σχολίασε ο Phillips.

    Η Volvo παρουσίασε αύξηση 1,4% την Παρασκευή, μια από τις καλύτερες αποδόσεις της ημέρας στον σουηδικό δείκτη.

    Το προηγούμενο τρίμηνο ο CEO Martin Lundstedt κατάφερε να ξεπεράσει το στόχο της Volvo για πρώτη φορά αφότου το απαιτητικό του πρόγραμμα για τις περικοπές εξόδων συνέπεσε με την αύξηση της ζήτησης στην αγορά. Ο 51 ετών πρώην επικεφαλής της Scania AB, ο οποίος ανέλαβε στα τέλη του 2015, αύξησε τις πωλήσεις στους μικρούς αγοραστές ενώ ακόμη αύξησε και κάποιες από τις τιμές.

    Οι Johnson Imode και Mustafa Okur, αναλυτές του Bloomberg Intelligence, αναφέρουν ότι η Volvo «αναμένεται να παρουσιάσει πρωτόγνωρα κέρδη αυτή τη χρονιά».

    Η Volvo είναι αυτή τη στιγμή η πέμπτη σε σειρά μεγαλύτερη μετοχή στον σουηδικό δείκτη OMX, πίσω από τις SSAB, Investor AB, Autoliv Inc. και AstraZeneca Plc. Και από αυτές, μόνο η μετοχή της SSAB έχει πιθανότητα για μεγαλύτερη απόδοση από τη Volvo.

    Οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και η σχετικά μικρή διαθεσιμότητα φορτηγών που συμμορφώνονται με τις νέες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων έχουν βοηθήσει κατά πολύ στην αύξηση της ζήτησης των οχημάτων της εταιρίας.

    «Πολλά από αυτά τα οχήματα (της Volvo) όχι μόνο πληρούν τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, αλλά έχουν και καλύτερη αποδοτικότητα καυσίμων», εξηγεί ο Phillips.



    ΣΧΟΛΙΑ