• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η νέα καριέρα του Σεμπάστιαν Κουρτς: Υπεύθυνος στρατηγικής στην επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Peter Thiel

    • Bloomberg
    Ο Σεμπάστιαν Κουρτς με τον δισεκατομμυριούχο Πίτερ Τιλ

    Ο Σεμπάστιαν Κουρτς με τον δισεκατομμυριούχο Πίτερ Τιλ


    Νέο πόστο, ως global strategist στην επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Πίτερ Τιλ (Peter Thiel), βρήκε ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

    Ο Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο και παραμένει υπό έρευνα για διαφθορά, πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα στην Thiel Capital LLC μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Heute.

    Ο διορισμός του έρχεται σε μια περίοδο που τρέχουν παράλληλα πολλαπλές ποινικές έρευνες σε βάρος του ιδίου και του στενού κύκλου του, μετά από καταγγελίες ότι χρησιμοποίησε χρήματα των φορολογουμένων για στημένες δημοσκοπήσεις ώστε να δώσει ώθηση στην καριέρα του. Ο Κουρτς αποχώρησε τελείως από την πολιτική αυτόν το μήνα, πυροδοτώντας άλλη μία αλλαγή στην εξουσία. Αρνείται δε ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα.

    Ο Κουρτς καλλιεργούσε επί μακρόν διασυνδέσεις με τον συντηρητικό Τιλ. Ο γερμανικής καταγωγής venture capitalist -ένας από τους πρώτους που επένδυσαν στο Facebook της Meta Platforms- στηρίζει τους Ρεπουμπλικανούς στις ΗΠΑ, ενώ έχει στηρίξει και τον Ντόναλντ Τραμπ.

    Διαβάστε επίσης:

    Σεμπάστιαν Κουρτς: Η βαρύγδουπη πτώση του παιδιού-θαύματος



    ΣΧΟΛΙΑ