• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι μικροεπενδυτές του Reddit απογειώνουν την περιουσία του Ρίτσαρντ Μπράνσον

    • Bloomberg

    Richard Branson ιδρυτής της Virgin Galactic


    Μπορεί ο Ρίτσαρντ Μπράνσον να ετοιμάζεται να πετάξει φέτος στο διάστημα, αλλά η περιουσία του έχει εκτοξευθεί ήδη στη… στρατόσφαιρα.

    Από τα μέσα του Ιανουαρίου και μετά, ο δισεκατομμυριούχος έχει γίνει πλουσιότερος κατά 1,8 δισ. δολάρια.

    Και οι λόγοι που αυξήθηκε η περιουσία του είναι τρεις, αρχής γενομένης από την άνοδο της μετοχής της Virgin Galactic Holdings μετά από μια σειρά θετικών γεγονότων.

    Πρώτον, ήρθε το σχέδιο της Κάθι Γουντ για ένα χρηματιστηριακώς διαπραγματεύομενο κεφάλαιο (ETF) το οποίο θα παρακολουθεί τις εταιρείες που ασχολούνται με το διάστημα.

    Δεύτερον, η Virgin Galactic βρέθηκε στο επίλεντρο της αγοραστικής φρενίτιδας που πυροδότησε το φαινόμενο Reddit, το οποίο και έστρεψε μια σημαντική μερίδα ιδιωτών επενδυτών σε σορταρισμένες μετοχές.

    Τρίτον, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι το διαστημόπλοιο της Virgen Galactic θα ξαναρχίσει τις δοκιμαστικές πτήσεις του.

    Με όλα αυτά, η μετοχή έχει ήδη υπερδιπλασιάσει την αξία της φέτος.

    Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Μπράνσον, η Virgin Atlantic Airways του οποίου σώθηκε πέρυσι από το χείλος του γκρεμού, εκτιμάται ότι η περιουσία του ανέρχεται πλέον στο επίπεδο ρεκόρ των 7,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων Bloomberg Billionaires Index. Με το μερίδιό του στην Virgin Galactic να αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% της συνολικής περιουσίας του.

    Ο διαστημικός τουρισμός είναι ένα από τα τελευταία «στοιχήματα» του 70χρονου σήμερα Μπράνσον, ο οποίος στη διάρκεια της πορείας του έχει ιδρύσει από δισκογραφικές μέχρι εταιρείες αναψυκτικών.

    Το brand «Virgin» ξεκίνησε ως εταιρεία λιανικής πώλησης μέσω ταχυδρομείου το 1970 και πλέον συνδέεται με περισσότερες από 40 επιχειρήσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής τράπεζας Virgin Money UK Plc.

    Διαβάστε επίσης:

    JPMorgan: Πόσο επικίνδυνο είναι για τις αγορές το φαινόμενο Reddit;



    ΣΧΟΛΙΑ