• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Four Seasons αγοράζει νέο Airbus για ιδιωτικές πτήσεις των 147.000 δολαρίων το άτομο


    Η Four Seasons Hotels & Resorts ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης ενός ακόμα ιδιωτικού τζετ το 2021 για να αντικαταστήσει το τρέχον, το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2015 για πολυτελείς ομαδικές εκδρομές.

    Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το νέο αεροπλάνο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να προγραμματίζουν ξεχωριστές περιπέτειες σε ολόκληρο τον κόσμο, με την Four Seasons να οργανώνει το δρομολόγιο και τη διαμονή σε κάθε στάση. «Οι πελάτες μας γοητεύονται από την ιδέα του να βρίσκονται πραγματικά στα χέρια μας για τρεις εβδομάδες», λέει ο Christian Clerc, πρόεδρος των διεθνών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. «Αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία».

    Οι κρατήσεις για το 2021 θα ξεκινήσουν στα μέσα του τρέχοντος έτους και θα ποικίλλουν με βάση το δρομολόγιο, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα φέτος. Οι τιμές στο τρέχον τζετ ξεκινούν από τα 147.000 δολάρια ανά άτομο.

    Εν τω μεταξύ, ας δούμε τι νέο υπάρχει.

    Το αεροπλάνο

    Ένα αεροσκάφος Airbus A321LR, μέλος της νέας οικογένειας NEO της Airbus, θα σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες της Four Seasons και θα έχει χώρο για 48 επιβάτες. Το προηγούμενο μοντέλο, ένα αναδιαμορφωμένο Boeing 757-200ER που εκμισθώθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο πολυτελείας TCS World Travel από την TAG Aviation, χωρά 52 επιβάτες.

    Η εταιρεία επέλεξε το μοντέλο της Airbus επειδή επιτρέπει μεγαλύτερη προσαρμογή και μπορεί να ταξιδέψει μεγαλύτερες πτήσεις, επιτρέποντας πιο άμεσες διαδρομές, λέει ο Clerc.

    Το εσωτερικό

    Από τις εικόνες που παρέχονται από το Four Seasons, οι εσωτερικοί χώροι φαίνονται πιο ήπιοι, με χαλιά σε γήινα χρώματα και ασορτί μαξιλάρια, αντικαθιστώντας τον σκούρο μπλε και πορτοκαλί συνδυασμό χρωμάτων του προηγούμενου τζετ. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου είναι ένα σαλόνι, το οποίο περιλαμβάνει πλήρες μπαρ με ειδικό μπάρμαν. Η λογική είναι να επιτραπεί στους επισκέπτες να συναθροιστούν στο χώρο και να μάθουν από το προσωπικό για τον επόμενο προορισμό μέσω πρακτικών σεμιναρίων.

    «Θέλαμε να είναι λειτουργικό αλλά και πολύ κομψό, ώστε να μην υπάρχουν πολλά αχρείαστα πράγματα», λέει ο Clerc.

    Ο χώρος των καθισμάτων έχει επίσης επανεξεταστεί για να δοθεί έμφαση στο socializing. Τα ειδικά κατασκευσμένα καθίσματα της Optimares, με δέρμα από την ιταλική Poltrona Frau, συνδυάζονται με προσωπικά πουφ που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να μιλούν πιο άνετα πρόσωπο με πρόσωπο, όχι μόνο δίπλα-δίπλα. Μπόνους: Όταν τα καθίσματα γίνονται κρεβάτια, τα πουφ επεκτείνουν επίσης το μήκος του κρεβατιού.

    Και τα μπάνια είναι μεγαλύτερα και πιο κομψά, λέει ο Clerc, «ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε ένα σπιτικό μπάνιο».

    Οι εμπειρίες στη διάρκεια της πτήσης

    Ο μετριασμός της πλήξης κατά τη διάρκεια της πτήσης αποτελεί βασική μέριμνα της Four Seasons. Στο σαλόνι, μια σειρά από ειδικούς θα παρουσιάσουν την τέχνη τους σε διαδραστικά εργαστήρια. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν και να μάθουν από τους σεφ, τους μπαρίστες, τους ειδικούς σε θέματα ευεξίας και τους ειδικούς στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού της Four Seasons.
    Κάθε κάθισμα θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα ατομικό iPad για streaming βίντεο.

    Τα γαστρονομικά νέα

    Στο νέο αεροσκάφος, οι σεφ της Four Seasons διαθέτουν έναν εκτεταμένο χώρο στον οποίο θα δημιουργούν μενού εμπνευσμένα από το ταξίδι και θα επινοούν εκπλήξεις της στιγμής, λέει η εταιρεία.

    Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένας εκτελεστικός σεφ για όλο το ταξίδι, αλλά επισκέπτες σεφ μπορούν να ενταχθούν για τμήματα του ταξιδιού, ώστε να συνδυάσουν στυλ μαγειρικής. Ο Clerc λέει ότι αυτό θα επιτρέψει περιτέρω προσαρμογή γύρω από τα μεμονωμένα γούστα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Προς ναυάγιο οι συνομιλίες για την συγχώνευση Deutsche Bank – Commerzbank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο σύγχρονος εργασιακός χώρος μας στοιχίζει σε χρόνο και χρήμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Προς ρύθμιση οφειλές 35,3 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία



    ΣΧΟΛΙΑ