• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Fosun «λευκός ιππότης» για την Thomas Cook;

    • Bloomberg


    Σε συζητήσεις για την εξαγορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου του ομίλου της Thomas Cook βρίσκεται η Fosun International, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News.

    Η Fosun είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της Thomas Cook και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκεται ήδη σε επαφές με την JPMorgan Chase & Co. για την εξαγορά του συγκεκριμένου κλάδου επιχειρηματικής δραστηριότητας της Thomas Cook.

    Οι συζητήσεις βρίσκονται, ωστόσο, σε αρχικό στάδιο και δεν είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν σε πρόταση εξαγοράς.

    Σε κάθε περίπτωση, όμως, η προσφορά της Fosun δεν θα περιλαμβάνει την αεροπορική της Thomas Cook, την οποία είναι αδύνατο να αποκτήσει λόγω των κανονισμών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Thomas Cook -το παλαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο- δέχθηκε προσφορά για τον σκανδιναβικό της βραχίονα από την εταιρεία private equity Triton Partners.

    Σύμφωνα με την Mail on Sunday, ο όμιλος έχει πάρει επίσης προσφορά και για την αεροπορική της από την πορτογαλική Hi Fly.

    Όπως σημειώνεται, η πώληση μέρους των δραστηριοτήτων της Thomas Cook είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της εταιρείας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ